Museum Gouda

(3.3/5)  4 recensies

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het museum heeft een voor Nederland unieke collectie altaarschilderijen uit de zestiende eeuw. Deze gingen overal verloren tijdens de Beeldenstorm, behalve in Gouda! Geniet ook de zeventiende-eeuwse schuttersstukken of Gouds aardewerk uit de twintigste eeuw. Ook heeft Museum Gouda een prachtige verzameling negentiende- en vroegtwintigste-eeuwse Hollandse en Franse schilderkunst (Haagse School en School van Barbizon). Schilders als Fantin-Latour, Daubigny, Redon, Tholen, Weissenbruch en Israëls zijn de voorlopers van de impressionisten.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,-

Entree t/m 17 jaar gratis

CJP kaart > 18 jaar €9,-

Combiticket (Sint-Janskerk) €17,-

Museumkaart gratis

Rotterdampas gratis

ICOM-pas gratis

 


4 Recensies over Museum Gouda

(Pagina 1 van 1)

 

Eugenie   -   25-10-2015

25-10-2015

Geen aanrader met kinderen. Kinderen worden erg in de gaten gehouden of er niks gebeurt, mogen niet "rennen" , niet voor de spullen die er staan, ( dat kan ik me nog indenken) maar omdat de houten vloer zo door dreunt naar beneden. Tja...Geen interactie. Lekker thuis blijven dus!

Lees verder  


Sander van Laan   -   19-06-2015

19-06-2015

ik heb zeker genoten van me trip naar dit museum, er zijn veel verschillende dingen te bekijken en mijn kinderen hebben er ook van kunnen genieten. het cafe is iets minder, maar daarvoor staat het museum er natuurlijk ook niet

Lees verder  


Mijke de vries   -   20-05-2013

20-05-2013

Ik ben een tijdje geleden naar dit museum geweest. Ik denk dat zo'n museum leuker is voor ouderen want dr hangen alleen maar schilderen en kinderen vinden dit denk ik toch wel saai. Ik zelf vond het wel leuk om al die schilderijen te zien, ze waren allemaal met ander verf gemaakt.

Lees verder  


Miranda van Elswijk   -   20-02-2013

20-02-2013

Sinds kort is er in Museum Gouda een maquette van hoe Gouda er in 1562 uitzag. Echt een aanrader, ook voor kinderen. Mijn dochter van 5 verbaasde zich erover dat er eeuwen geleden nog geen auto's waren, maar dat het vervoer bijvoorbeeld bestond uit paard-en-wagen :-). Ook de rest van het museum is de moeite waard; geeft een mooi beeld van de geschiedenis van de stad.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Museum Gouda?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Gouda te melden