De Passiflorahoeve

(5/5)  1 recensies

Bezoek de tropische vlindertuin, Europese vlindertuin, tropische vlinderkwekerij, Europese vlinderkwekerij, tropische kas en Europese buitentuin. Ook kunt u terecht in de theeschenkerij. Als het mooi weer is, raden wij uiteraard aan om alle tuinen te bezoeken. Trek er voldoende tijd voor uit, want er valt nogal wat te wandelen, te bekijken en te fotograferen langs de route die wel 800 meter lang is. Het totale complex is ongeveer 16.000 m2 groot.

 

Zorgbedrijf

Gastheer, Piet Moerman vertelt graag over zijn drijfveer om dit mooie zorgbedrijf draaiende te houden. Daarnaast legt hij met alle plezier uit wat er allemaal komt kijken bij het kweken, houden en verzorgen van de dieren in zijn Vlindertuinen. Ware passie in de Passiflorahoeve.

 

Wat je allemaal kunt vastleggen

Fotograferen van kinderen en dieren is iets wat niet altijd loopt zoals je wilt. Vlinders daarentegen kunnen een poosje netjes op hun plekje blijven zitten in al hun kleurenpracht. Bij Passiflorahoeve worden ruim 40 soorten vlinders gekweekt. Dit zijn Europese en Tropische vlindersoorten. Iedere vlindersoort heeft een andere voorkeur van voeding, vandaar dat ze minstens net zo veel planten- en bloemensoorten hebben als vlinders. Dit levert ook een mooie kleurenzee op. Denk aan prachtige Passiebloemen en Fuchsia’s. Maar zelfs de rupsen en cocons zijn adembenemend.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Van 1 juni t/m 1 oktober geopend.

Maandag t/m zaterdag 10:00 tot 16:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €7,50

Kinderen 4 t/m 10 jaar €5,50

Jaarkaart €27,50.

Gratis parkeren.

 

* Pinnen is niet mogelijk

 


1 Recensies over De Passiflorahoeve

(Pagina 1 van 1)

 

Constans   -   16-07-2015

16-07-2015

Je komt ogen te kort. Volgens mij hebben we wel een uur in de tropische vlindertuin gezeten! Er zijn veel plekjes waar je even kunt zitten om goed om je henen te kijken. En iedere keer zie je weer iets nieuws! Je voelt de passie van de eigenaar en de vrijwilligers heel goed. Er komt heel veel werk bij kijken om het allemaal dag in - dag uit zo goed te verzorgen en bij te houden. Werkelijk een klein sprookje. Ook de ontzettend mooie planten in de tuinen bij het woonhuis. Er is ons verteld dat het er iedere week wel anders uit kan zien, dus dat het de moeite zou zijn om een seizoenskaart te nemen... Misschien gaan we dat wel doen. Ook handig als je een verloren uurtje hebt. Of gewoon gezellig even koffie drinken in de gezellige lunchroom waar ook weer prachtige planten te zien zijn (reuzenplanten die uit de prehistorie lijken te komen). En natuurlijk de 'kadomuur'. Ik was nog op zoek naar een kleinigheidje voor een vriendin, ben hier helemaal geslaagd! Na het bezoek aan de vlindertuin hebben de kids nog een uur in de speeltuin gespeeld! (vandaar dat we wel 5 uur zijn geweest!) Kortom: Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij De Passiflorahoeve?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van De Passiflorahoeve te melden