17 tips: Wat te doen met dit mooie weer tijdens de Corona

Een pandemie zoals Corona (Covid-19) komt natuurlijk nooit goed uit. Maar nu met dit heerlijke weer is het helemaal moeilijk om binnen te blijven zitten. Wij geven jou daarom een aantal handige tips die er voor zorgen dat je ook nu een leuke verkoelende tijd kan hebben.
Disclaimer: Let op! Het is toegestaan om uit huis te gaan maar wel onder een aantal strenge voorwaarden. Houd je goed aan alle regels zoals de RIVM die heeft voorgeschreven. Denk aan de anderhalve meter afstand en vermijd drukke locaties. Ga ook zelf niet in grote groepen de deur uit maar met maximaal 2 personen.


Wandelen in het park of bos

Misschien erg voor de hand liggend maar daarom niet minder fijn en ook niet onbelangrijk! Wist je bijvoorbeeld dat na en aantal weken je spieren al drastisch afbouwen. Het kan zelfs zo zijn dat je pezen minder aankunnen. Ook gaat je testosteron omlaag waardoor je niet lekker in je vel zit en meer last van stress kunt hebben. Een half uurtje bewegen per dag is dus zeker aanbevolen.
Maar waar ga je dan wandelen?

Zoals gezegd is het dus niet de bedoeling dat je drukke locaties zoals het strand gaat opzoeken. Uitgezonderd misschien wanneer je er zelf op loopafstand vandaan woont. Maar bij iedereen in de buurt zijn leuke bosjes en parkjes te vinden waar je heerlijk kan wandelen. Kijk eens op Google Maps naar groene vlakken op de kaart vlak bij jouw huis. Vaak is er altijd wel een leuk parkje in de buurt.

Speel spelletjes (of games) tijdens het wandelen

Ga je aan de wandel met kinderen dan kun je dit leuker maken door bijvoorbeeld een step mee te nemen of een bal. Maar je kan ook onze gratis Bos Bingo meenemen. Veel van de dingen op de bingo zijn ook gewoon in een park te vinden. Zo zijn de kinderen heerlijk met de natuur bezig en vliegt de tijd voor ze voorbij.

Houden jouw kinderen of misschien jij zelf meer van gamen dan van natuur? Dan moet je zeker Pokemon GO spelen tijdens het wandelen. Tijdens het wandelen vind je veel verschillende Pokemon onderweg en je wordt beloond voor elke kilometer die je loopt door het uitbroeden van eieren. Reken maar dat de kinderen nu verder willen lopen dan de ouders…

Voor de stoere gamer is er Jurassic World Alive. Dit lijkt erg op Pokemon GO met een paar kleine verschillen. Zo kunnen jouw verzamelde Dinosaurussen gevechten houden met andere spelers. Wandelen wordt wel beloond doordat je meer dino’s tegen kunt komen maar je wordt niet beloond per gelopen kilometer. En wist je dat je vet coole foto’s kunt maken met jouw eigen gevangen dino’s!
Bezoek een speeltuin maar dan net anders

Wanneer je het hebt over een speeltuin denk je misschien al gauw aan de bekende en grote binnen- en buitenspeeltuinen. Maar bij jou in de wijk en in het park zijn ook heel veel leuke kleine speeltuintjes te vinden. Gewoon met alleen een schommel of een glijbaan. Natuurlijk niet zo spectaculair als als de eerder genoemde speeltuinen maar leuker dan binnen vervelen. Maak het nog leuker door bijvoorbeeld een speeltuinen tocht te houden waarin je een wandeling langs alle speeltuinen in de buurt maakt.

Water spelletjes

Voor leuke waterspelletjes hoef je echt niet een enorme tuin te hebben. Je kan bijvoorbeeld een badje neerzetten waar de kinderen met poppetjes of iets dergelijks kunnen spelen. Maar ook een emmer of een teiltje met water geeft kinderen al veel speelplezier.

Flessenvoetbal

Zet twee flessen gevuld met water zonder dop erop tegenover elkaar. Om de beurt mag je de de bal trappen en proberen de fles van de ander te raken. Lukt dit dan moet de getroffen speler eerst snel de bal pakken en dan pas mag hij zijn fles weer recht zetten. De speler die als eerste een lege fles heeft verliest.
Zet een Waterbaan neer

Een waterbaan heb je in allerlei vormen en maten. Een waterbaan is een soort bak met allerlei riviertjes erin waar bijvoorbeeld bootjes doorheen kunnen varen. Samen met al je eigen speelgoed erbij kunnen kinderen hier de leukste avonturen beleven. En het mooiste… het neemt nauwelijks ruimte in beslag.Waterballonnen en pistolen

Natuurlijk kun je het alom bekende watergevecht houden met bekertjes water, waterballonnen en waterpistolen! Maar als je het wat rustiger aan wilt doen kun je overgooien met een flink gevulde waterballon. De kunst is dan natuurlijk om de ballon heel te houden of juist niet… Heb je geen waterballonnen in huis kun je ook overgooien met een natte spons voor heerlijke verkoeling en veel plezier.

Fietsen / fietsroutes

Ben je wat minder van het eerder genoemde wandelen kun je ook prima een lekker eindje fietsen. Zoals gezegd vermijd wel drukke toeristische locaties. Geen inspiratie waar je heen kunt gaan? Open voor vertrek even Google Maps en stippel jouw route uit. Het is natuurlijk extra leuk om langs wat groen te fietsen of een mooie oude molen.

Autoroutes

Net zoals dat er fiets- en wandelroutes bestaan, bestaan er ook autoroutes. Niet ideaal als je wat zon op wilt pikken of bruiner wilt worden, tenzij je een cabrio hebt maar wel lekker verkoelend met de ramen ver open of de airco aan. Heb jij bijvoorbeeld weleens over de afsluitdijk gereden?


Diertjes zoeken of bijen tellen

Met de gratis Dierenzoeker app voor iPhone en Android kun jij in je eigen buurt op zoek gaan naar allerlei diertjes en hier van alles over te weten komen. Denk hierbij aan diertjes ter land, ter water, ter lucht en zelfs diertjes onder de grond.


18 & 19 april Bijen tellen

Elk jaar rond april is de nationale Bijentelling. Ondanks de Corona crisis gaat ook dit jaar de bijentelling gewoon door. Niet alleen is het ontzettend leuk en leerzaam om van alles te weten te komen over alle verschillende bijensoorten in Nederland. Je helpt hier ook de zeer belangrijke en bedreigde wilde bij enorm mee. Bijen zijn enorm belangrijk voor onze eetbare gewassen en natuur.

Eind juli en augustus Mieren houden

Oké dit is misschien een beetje apart. Maar veel mensen in Nederland houden mieren als een soort huisdieren. En dit is veel interessanter dan je denkt. Mieren zijn enorm bezige bijtjes en continue in de weer met het verzorgen van hun koningin, het nest en met het verzamelen van voer.
Maar hoe kom je nu aan mieren? Je moet ze natuurlijk niet zomaar buiten op straat uit hun nest trekken. Ten eerste vinden de mieren dat niet leuk en ten tweede zullen deze mieren het niet lang overleven zonder hun koningin. Maar eind juli en augustus houdt de zwarte wegmier (de bekende Nederlandse mier) haar bruidsvluchten. Je weet wel wanneer je al die vliegende mieren overal rond ziet fladderen. Deze vliegende mieren zijn allemaal potentiële koninginnen en willen graag een nieuw nest beginnen. Zo’n mier kun je vangen en verzorgen en zo kun je jouw eigen nestje beginnen. Bekijk onderstaande video als je wilt leren hoe je dit precies moet doen.Hieronder zie je een heel duidelijke stap voor stap video van InsectsNL met uitleg hoe jij je eigen mierenkolonie kan beginnen.Speel modern verstoppertje (heel spannend)

Om dit te spelen heb je twee telefoons nodig met een mobiele internetverbinding en de gratis app Jachtseizoen beschikbaar voor iPhone en Android. Je vormt twee teams waarvan een team al uit één speler kan bestaan. Je opent allebei de app en maakt een wedstrijdje aan. Vervolgens moet het ene team zich verstoppen. Het andere team mag na een aantal seconden beginnen met zoeken maar krijgt elke zoveel seconden door via de app waar iemand verstopt zit. Dan is het belangrijk voor die persoon om zich te verplaatsen naar een andere locatie. Soms weet je dat iemand je op de hielen zit en dat je bijna gevonden bent en dat is heel spannend.
13 leuke spelletjes voor buiten

Eerder al schreven we een artikel met allemaal leuke spelletjes die je buiten kan spelen. In een bos, park of gewoon op straat. Denk bijvoorbeeld aan busjekruit, lummelen en jagerbal. Maar ook andere veel uniekere spelletjes en ideeën. Neem dus zeker even een kijkje in dit artikel.

Belangrijke links

De afgelopen tijd hebben we, maar ook de aankomende tijd gaan we nog heel veel tips lanceren om jouw of je kinderen lekker bezig te houden thuis of in je buurt tijdens deze Corona tijd. Neem daarom zeker even een kijkje bij deze belangrijke links.


Reacties op "17 tips: Wat te doen met dit mooie weer tijdens de Corona"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.