Welke uitjes tijdens Corona je wel en niet meer kan bezoeken

Je zal het inmiddels wel meegekregen hebben dat het kabinet grove maatregelen heeft genomen. Zo zijn alle evenementen geannuleerd, alle restaurants gesloten en moeten alle uitjes hun deuren sluiten. Deze maatregelen zullen grote impact hebben op jouw leven en je vrijtijds besteding. Veel bedrijven ervaren enorme onzekerheid en weten niet wanneer ze jou weer mogen ontvangen.


welke uitjes kan je nog bezoeken?


Welke uitjes je nog wel kunt bezoeken

Inmiddels hebben alle uitjes en horeca hun deuren moeten sluiten tegen de verspreiding van Corona. Toch valt er op veilige wijze nog genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld veel uitjes ook gewoon thuis beleven. Of heerlijk aan de wandel in je buurt. Er zijn meerdere manieren om dit leuker te maken.
Ga uit eten maar dan thuis

Alle restaurants hebben helaas ook hun deuren moeten sluiten. Om het hoofd boven water te houden zijn de meeste van deze restaurants hun heerlijk kwalitatieve maaltijden gaan bezorgen of bieden ze deze aan voor afhalen. Waarom bestel je niet een maaltijd bij een restaurant je hebt een heerlijke avond en helpt de ondernemer rond te komen. De tafel mooi dekken, kaarsjes aan, wijntje erbij en genieten maar!


Alle bezorg- en afhaal restaurants op een rij

Klik op jouw provincie om een lekker restaurant bij jou in de buurt te vinden.Rofra Sportieve arrangementen voor gezinnen

Bij Rofra bieden ze een uitgebreid assortiment aan leuke activiteiten die ideaal geschikt zijn om te doen met mooi weer. Normaal gesproken werden deze activiteiten vooral in groepsverband afgenomen maar dat mag nu niet. Daarom biedt Rofra nu leuke arrangementen die ideaal zijn voor gezinnen. Wat dacht je van een middagje kanovaren, een ontspannende wandeltocht, een ritje op de solex en nog meer!

Wanneer gaan de Dierentuinen weer open

De meeste dierentuinen gaan hopelijk eind maart weer open. Het kan zijn dat een dierentuinen eerst in een  testfase zal openen en bijvoorbeeld alleen abonnementhouders toelaat of maar een heel beperkt aantal kaarten beschikbaar stelt. Sowieso zullen voor alle dierentuinen de tickets op voorhand online gekocht moeten worden met een tijdslot.
Meer dan tientallen leuke activiteiten voor thuis

Tja, de deur uitgaan is nu nou eenmaal niet helemaal een optie meer. Om je toch te vermaken adviseer ik je zeker eens een kijkje te nemen bij onze tientallen uitjes en tips voor thuis!


Kunnen we nog op vakantie?

Ja dat kan maar op het moment van schrijven zijn veel van de faciliteiten gesloten. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan het zwembad of de restaurants. Toch kan ik vakantie ook in deze tijd nog heerlijk zijn. De meeste vakantieparken liggen in een prachtige bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Je bent gewoon even lekker uit de sleur in een nieuwe omgeving. Zo kun je even lekker opladen om er na de vakantie weer fris tegenaan te kunnen. 

Live Blog: 

Dagelijks wordt er veel nieuws rondom het Corona virus bekend. Natuurlijk gaan wij hier als uitjes website niet allemaal bovenop zitten. Daarom willen wij jou via dit live blog vooral op de hoogte houden van al het Corona nieuws rondom uitjes. Hopelijk kunnen we zo teleurstelling voorkomen en je misschien nog op leuke ideeën brengen.


11-3-2021 - Het LIVE blog wordt niet meer onderhouden

Inmiddels is het nieuwe van de lockdown er wel af. Hot news voor in een live blog is er niet meer. Wel hebben we inmiddels veel handige artikelen geschreven die jou leuke tips geven voor dingen die je nog kan doen tijdens de lockdown.


8-5-2020 - De eerste uitjes openen weer en Dierentuinen maken opening bekend

Langzaamaan zien we de eerste uitjes van Nederland weer hun deuren open. Ook dierentuinen zijn druk bezig met het voorbereiden van hun opening. Elke dierentuin maakt afzonderlijk bekend wanneer en hoe ze verwachten te openen. Meer informatie over de dierentuinen lees je hier boven onder het kopje dierentuinen. Voor de uitjes die al geopend zijn klik hier.


1-5-2020 - Eerste stappen worden gezet: Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen gaan open

Goed nieuws Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen mag na overleg met de Brabantse veiligheidsregio's weer open. Weliswaar nog met de nodige maatregelen maar het begin is er. Alle details lees je op de website van Beekse Bergen.


27-4-2020 - Langzaamaan zijn er uitjes die met aangepaste maatregelen weer openen

Gelukkig zijn er de eerste uitjes al her en der te zien die de mogelijkheid hebben hun aanbod puur op gezinnen te richten waardoor zij mogen openen. We proberen deze zo goed mogelijk hierboven bij te houden.


23-4-2020 - Alle activiteiten en uitjes vanaf nu op deze pagina in een net overzicht!

Heb jij de pagina "Activiteiten voor thuis" al gevonden? Hier verzamelen wij al sinds de Corona crisis allerlei leuke activiteiten die je thuis kunt doen. Het staat vol leuke ideeën voor jong en oud.
22-4-2020 - Scholen weer open maar nog steeds geen goed nieuws voor uitjes

Gister is er weer een persconferentie geweest met nieuwe aankondigingen. Helaas zat hier niet het gehoopte goede nieuws bij voor de horeca en uitjes. Sterker nog, evenementen worden zelfs tot september verboden en uitjes blijven voor alsnog zelfs tot halverwege mei gesloten. In de week voor 20 mei komt er opnieuw een persconferentie waarin nieuwe maatregelen bekend gemaakt worden. Hopelijk met goed nieuws voor alle dagjes uit.


20-4-2020 - Eerste dierentuinen in Duitsland mogen weer open

Dierentuinen in Duitsland die de juiste voorzorgsmaatregelen hebben genomen mogen vanaf vandaag weer hun deuren openen. Dit is een bijzonder moment omdat dierentuinen net als de hele leisure en horeca markt het erg zwaar hebben gehad. De verzorging van de dieren gaat gewoon door en dit neemt hoge kosten met zich mee zonder dat er inkomsten binnen kwamen. Ook in Nederland hebben de dierentuinen het erg zwaar en dreigen sommige zelfs tegen een faillissement aan te zitten. Wanneer in Nederland de dierentuinen weer open mogen is nog niet bekend.


15-4-2020 - Koningsdag veranderd dit jaar naar Woningsdag

Dat ook koningsdag in zijn oude vorm niet door kan gaan mag geen verassing zijn. Daarom heeft de Oranjebond nagedacht over een manier om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

Maandag 27 april zullen om 9:45 uur alle klokken in Nederland luiden. Om 10:10 uur zal de NOS terugblikken op Koningsdagen uit het verleden.

Ook voor de vrijmarkt is wat bedacht, deze gaat gewoon door maar dan digitaal. 

Ten slotte zal heel Nederland om 16:00 uur het glas heffen op de Koning die 53 jaar oud is geworden.


11-4-2020 - Ook Escape Rooms hebben het erg zwaar

De deuren van de escape rooms zijn net als van alle uitjes alweer enige tijd gesloten. Dit betekend wel de vaste lasten maar geen inkomsten. Veel Escape Rooms nemen daarom online of fysieke initiatieven. Zoals een online escape room of een escape room per post. Steun de escape room.


8-4-2020 - Keukenhof toch te bewonderen, binnenkort op TV

Maanden lang hebben tuiniers hard gewerkt om van de Keukenhof een prachtig plaatje te maken. Niemand krijgt het resultaat van dit harde werk nu te zien. Dat is eeuwig zonde! Gelukkig zijn er een aantal TV ploegen op bezoek geweest bij de Keukenhof en deze zullen het park nu alsnog in beeld brengen. 8 april bij TV West, 9 april op NPO in Binnenstebuiten en op 11 april bij omroep Max.


7-4-2020 - Rutte: Blijf ook met mooi weer en pasen vooral thuis!

In de live persconferentie van gister heeft de overheid nogmaals duidelijk gemaakt dat het ook met mooi weer en met pasen belangrijk is dat we allemaal vooral thuis blijven. Om de pijn te verzachten hebben wij 17 verkoelende tips voor je.


7-4-2020 - Dierentuin Artis dreigt in problemen te komen

Artis is al een tijdje leeg maar het leven binnen Artis gaat gewoon door. De dieren moeten blijven eten en verzorgd worden en ook de natuur moet onderhouden blijven worden dit kost allemaal veel geld.


3-4-2020 - De Uithof maakt blijft gesloten tot oktober

Tja wat doe je als niet open kan, elk uitje gaat hier anders mee om. Bij de Uithof hebben ze besloten gebruik te maken van deze noodgedwongen sluiting en over te gaan tot een flinke opknapbeurt. Daarom zullen ze tot oktober gesloten zijn.


25-3-2020 - Keukenhof zal dit jaar helemaal niet openen

De kogel is door de kerk, het uitstel was helaas niet genoeg. De Keukenhof zal dit jaar helaas helemaal niet openen. Hoewel zij er al rekening mee hielden, heerst er met deze definitieve besluitvorming verslagenheid onder de medewerkers en de partners van de Keukenhof die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt.


23-3-2020 - Alle samenkomsten zijn verboden tot 1 juni

Alle samenkomsten ook met minder dan 100 personen zijn verboden tot 1 juni. Wat dit precies gaat betekenen voor uitjes en horeca weten we nog niet.


22-3-2020 - Overheid stuurt NL alert: houdt afstand!

Zondagochtend schrokken veel mensen zich een hoedje. Het NL alert zorgde voor veel herrie. Hiermee wil de overheid extra benadrukken dat het belangrijk is om binnen te blijven bij verkoudheidsklachten en minimaal 1,5 meter afstand te houden van je medemens.19-3-2020 - Bloemencorso Bollenstreek afgelast

Vanwege het Corona virus vindt de vereniging het niet veilig om het evenement met bijna een miljoen bezoekers door te laten gaan. Eerder werd ook de openingsdag van de Keukenhof al uitgesteld.


18-3-2020 - Eurosong Festival afgelast

Dit jaar zou het Eurosong Festival in Rotterdam plaats vinden. Vandaag is besloten dat ook deze afgelast is.


18-3-2020 - Attractiepark Slagharen dicht t/m 19 april

Waar de meeste parken hopen 6 april alweer te kunnen openen. Heeft Attractiepark Slagharen al aangegeven niet eerder dan 19 april te openen. 


18-3-2020 - Tips hoe je een dagje uit bij jou naar huis kunt halen

We hebben een artikel geschreven met 8 tips hoe je diverse dagjes uit bij jou in huis kunt halen. Wat dacht je van een ritje in een Efteling attractie?

Lees verder >>


17-3-2020 - Ga thuis heerlijk uit eten met deze bezorg restaurants

Uit eten gaan zit er even niet meer in. De volgende restaurants brengen hun heerlijke kwalitatieve maaltijden gewoon bij jou thuis.

Lees verder >>


16-3-2020 - Kasteeltuinen Arcen openen op Goede Vrijdag

Na het verschuiven van de eerste datum heeft Kasteeltuinen Arcen besloten Goede Vrijdag te openen op 10 april 2020.


16-3-2020 - Koningsdag Maastricht en paas event the Passion afgelast

Omdat niet gegarandeerd kan worden dat de verspreiding tegen die tijd in toom te houden is zijn zowel Koningsdag Maastricht en het paas event The Passion afgelast.


15-3-2020 - Maatregelen verlengt t/m 6 april

Alle maatregelen plus de nieuwe maatregelen zijn verlengt t/m 6 april. Dit betekend dat we ons tot die tijd binnen of met bovenstaande tips zullen moeten vermaken.


15-3-2020 - Ook horeca en daarmee bijna alle uitjes van Nederland gesloten

Vandaag heeft de regering nog meer maatregelen moeten nemen en is vanaf nu ook alle horeca gesloten. Dit betekend dat bijna alle al dan niet alle uitjes gesloten zijn.


15-3-2020 - Blijdorp sluit toch de deuren volledig, ook voor abonnementhouders

Vanwege de verscherpte regels van het kabinet heeft Blijdorp toch besloten volledig te sluiten.


14-3-2020 - Keukenhof opent niet op 21 maart

De Keukenhof, bekend van de prachtige bloementuinen welke jaarlijks enorme hoeveelheden met toeristen trekt zal niet openen op de eerste geplande datum van 21 maart. Of ze vervolgens op 1 april wel mogen openen wordt nog bekend gemaakt. Zij zijn er in ieder geval klaar voor.


14-3-2020 - Niet alle bioscopen zijn gesloten

Ondanks de kans op verspreiding blijven veel bioscopen open al dan niet met speciale maatregelen. Omniversum heeft er wel voor gekozen te sluiten t/m 31 maart.


14-3-2020 - Binnenspeeltuin KidsZoo gesloten

De meeste binnenspeeltuinen blijven open met maatregelen, zoals het toelaten van maximaal 100 personen. KidsZoo heeft echter toch besloten te sluiten t/m 31 maart.


14-3-2020 - Dierentuinen toch besloten te sluiten

Gisteravond op het laatste moment hebben de dierentuinen toch ook besloten te sluiten tot nader bericht. Dit zal waarschijnlijk t/m 31 maart zijn. Diergaarde Blijdorp blijft wel open voor abonnement houders.


13-3-2020 - De Orchideeën Hoeve sluit vooralsnog t/m 16 maart hun deuren

Deze tijd zal gebruikt worden om maatregelen te treffen om een bezoek aan deze bloemen- en dierentuin weer veilig te maken.


13-3-2020 - Meeste Dierentuinen blijven open maar sluiten binnenlocaties

De meeste dierentuinen blijven gewoon open. Wel sluiten ze de binnenlocaties om besmetting tegen te gaan.


13-3-2020 - Dolfinarium gesloten t/m 27 maart

Ook Dolfinarium kiest ervoor te sluiten t/m 27 maart. Tijdens de shows zit je natuurlijk vaak met veel mensen op elkaar daarom lijkt dit de veiligste keuze. 


13-3-2020 - Uitjes vragen personeel thuis te blijven

Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden en het bezoeken van uitjes leuk en veilig te houden vragen bedrijven hun personeel thuis te blijven bij verkoudheidsklachten.


13-3-2020 - Toverland sluit t/m 27 maart de deuren

Uit veiligheid voor de bezoekers is Toverland genoodzaakt de deuren te sluiten. In tegenstelling tot vele andere uitjes verwacht Toverland vanaf zaterdag 28 maart weer de bezoekers te begroeten.


13-3-2020 - Efteling sluit vanaf 14 maart hun deuren

Ook de Efteling sluit de deuren t/m 31 maart. Gasten die dit weekend een verblijf hebben geboekt zijn nog welkom. 


12-3-2020 - Binnenspeeltuinen treffen maatregelen

Wil je in deze periode een binnenspeeltuin bezoeken houdt er dan rekening mee dat ze maximaal 100 bezoekers tegelijk binnen laten. Hierdoor kun je sneller voor een dichte deur komen te staan dan verwacht. 


12-3-2020 - Alle evenementen, concerten en theatervoorstellingen gecanceld

Alle evenementen waar meer dan 100 bezoekers verwacht worden zijn gecanceld. Ook kleinere evenementen nemen het zekere voor het onzekere en sluiten tot 31 maart 2020. Sommige voorstellingen proberen nog oplossingen te vinden door het eventueel online live uit te zenden.


12-3-2020 - Alle musea in Nederland sluiten deuren

Bijna alle al dan niet alle musea hebben inmiddels bekend gemaakt minimaal t/m 31 maart gesloten te blijven. Mogelijk dat ergens nog een klein museum met een bereik van minder dan 100 bezoekers open blijft. Ken jij zo’n museum laat ons dit dan weten.
Reacties op "Welke uitjes tijdens Corona je wel en niet meer kan bezoeken"

francis schreef:

16-03-2020

Wij zijn met het gehele bedrijf tot nu toe geopend. Wij zijn een besloten gelegenheid, hebben goed de aantallen onder controle en houden de richtlijnen van het RIVM in acht

Elsa van Bergen schreef:

15-03-2020

Fietsen
Wandelen
Sporten of voetballen op een grasveld
Kinder boerderij
Thuis knutselen

Conny schreef:

15-03-2020

Wij maken een mooie wandeling en drinken thuis een kopje thee en nemen een drankje. We doen wat vaker spelletjes die in de kast liggen. Mijn man is longpatient dus we bezoeken niemand. Ook de kinderen zien we alleen via Skype. We hopen zo door deze moeilijke tijd te komen. Altijd nog beter dan in een ziekenhuis liggen!

Marjolein Kaandorp schreef:

15-03-2020

"Het coronavirus als dekmantel voor het falend beleid van de centrale banken en overheden."

Hoe dat dan?

Daar gaan wij donderdag 26 maart a.s. over praten.

DeLezing
Stormvogelweg 1
2106 DA Heemstede.
20:00 tot 22:30 uur.
Zaal open 19:30.

Het is tijd om eens na te denken over wat er allemaal om ons heen gebeurt. Is dit normaal?

Op donderdag 26 maart a.s. gaan wij niet alleen praten over het coronavirus, maar ook over het grotere plaatje waar de coronavirus deel van uit maakt. Als wij begrijpen welke belangen hier spelen dan valt ook dit stukje van de puzzel keurig op zijn plaats. Omdat de media er over zwijgen gaan wij er over praten.

DeLezing
Stormvogelweg 1
2106 DA Heemstede.
20:00 tot 22:30 uur.
Zaal open 19:30.Meer info Hier

Niets doen werkt niet. Kom daarom in beweging en neem donderdag 26 maart a.s. een maatje mee die ook graag buiten zijn/haar box wil denken en meepraten over dingen die er toe doen.

Reserveer uw plaats hier maar binnen lopen zonder reservering mag ook.

Brigitte schreef:

14-03-2020

Beste , klein vraagje wordt de geldigheidsdatum van de aangekochte tickets misschien verlengd ? mvg Brigitte

Jannie laaij schreef:

14-03-2020

Ik ben 71 dus extra voorzichtig. Even geen uitjes met kleinkinderen.

Bep schreef:

13-03-2020

Ik maak mij niet druk om de corona.ik neem mijn voorzorgsmaatregelen en wandel veel aan zee voor de frisse zuivere lucht..ik ben 72 jaar en weet mijn verantwoording te nemen

Ger Booy schreef:

13-03-2020

Ga een paar dagen naar een hotel, weinig bezetting, dus alle ruimte. Ze zullen blij met je zijn.6910

C. de Graaf schreef:

13-03-2020

Ik zit tot 30 maart 2020 in Gambia.
Op dit moment is hier nog niets aan de hand.
Wel wordt men bij het vliegveld en de banken gecontroleerd en de handen ontsmet.
Ik krijg wel alles mee wat er in Nederland en elders wordt gedaan tegen deze besmetting via het nieuws en de sociale media.
Dus in mijn geval heb ik een heel prettig uitje tot eind maart.

Janet schreef:

13-03-2020

Bedrijven laten medewerkers thuis werken of thuis blijven om verdere verspreiding van het virus te vertragen en via dit medium worden mensen aangespoord om er toch maar op uit te trekken naar die plekken waar dat nog kan. Ik vind het te zot voor woorden!!!
Niet doen dit.

Corrie schreef:

13-03-2020

Heb vakantie geboekt voir alleenstaande ouderen in lunteren vraag mij af of t verantwoord is om mee te gaan in.hotel bosgoed

Liane Weuring schreef:

13-03-2020

Ben 70+ met een echtgenoot die als hartpatient een groot risico loopt.
Heb kinderen en kleinkinderen die we nu voorlopig even niet kunnen zien.
Laten wij in Nederland onze sociale verantwoordelijkheden ten opzichte van de risicogroepen ernstig nemen, niet alleen voir de ouderen maar meer nog voir de jongere zwakkeren en risicogroepen.
Dus aub geen uitjes waar mensen uit alle delen van Nederland komen.

Sandra Leemans schreef:

13-03-2020

van Abbemuseum in Eindhoven zegt dat ze open blijft in dit weekend....

Harko schreef:

13-03-2020

Het is allemaal erg dubbel en over de top. Het paniekvirus is veel gevaarlijker dan het corona. Vanmiddag even voor wat boodschapjes naar de winkel geweest. Complete anarchie. Terwijl we kraaien over een verbod van evenementen etc. bij meer dan honderd personen liepen vanmiddag honderden mensen over elkaar heen te buitelen, hoestend en proestend gigantische ladingen toiletpapier in te laden. Rijen bij de kassa tot bijna achter in de winkel. Stelletje idioten!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.