Live Blog Corona: Welke uitjes je wel en niet meer kan bezoeken

Je zal het inmiddels wel meegekregen hebben dat het kabinet grove maatregelen genomen heeft. Zo gaan evenementen met meer dan 100 personen niet door en wordt iedereen met verkoudheidsklachten verzocht thuis te blijven. Deze maatregelen zullen grote impact hebben op jouw leven en je vrijtijds besteding. Veel uitjes hebben daarom ook al tot en met 6 april  hun deuren gesloten.


welke uitjes kan je nog bezoeken?


Uitjes sluiten hun deuren

Inmiddels hebben al veel bedrijven aangekondigd de deuren gesloten te houden 6 april. Wanneer er meer bekend wordt of deze datum verlengd wordt zullen we dat hier natuurlijk melden. Bijna al musea in Nederland zijn in ieder geval al dicht maar ook grote attractieparken als de Efteling en Toverland sluiten 6 april maart de deuren. Volg ons LIVE BLOG voor meer informatie over uitjes die wel of niet open blijven en tot wanneer deze gesloten blijven.


Welke uitjes je nog wel kunt bezoeken

Inmiddels hebben alle uitjes en horeca hun deuren moeten sluiten tegen de verspreiding van Corona. Toch valt er op veilige wijze nog genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld veel uitjes ook gewoon thuis beleven. Of heerlijk aan de wandel in je buurt. Er zijn meerdere manieren om dit leuker te maken.Wandelen en / of een frisse neus halen

Als het droog is ga dan lekker wandelen in het bos. Neem onze gratis Bos Bingo mee en de kinderen zijn uren zoet in de frisse buitenlucht. Of wat dacht je van een frisse strandwandeling. Langs de zee zoekend naar krabbetjes en mooie schelpen.


Download: Gratis onze Bos BingoSpelletjes in bos

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een dagje uit naar het bos is altijd leuk. Als het maar droog is! Met deze spelletjes en tips maak je jouw dagje uit naar het bos helemaal compleet.


Bosbingo


Monkeybos

Direct naast het Pannenkoekenrestaurant Meyendel ligt het Monkeybos. Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. Ze kunnen er boshutten bouwen, in bomen klimmen, er is een kabelbaan, een uitkijktoren, hele grote waterleidingbuizen waar ze doorheen kunnen lopen en nog veel meer. Te veel eigenlijk om op te noemen. Ze moeten het echt zelf komen beleven!


MonkeybosWandelen monkeybos


Maak van wandelen een spelletje

Wandelen is voor kinderen niet direct een feestje. Maar er zijn tegenwoordig een hoop leuke spelletjes op de telefoon die het een stuk interessanter maken. Wat dacht je van Pokemon Go, Harry Potter of Jurassic Park. Dit zijn allemaal spelletjes die je belonen voor het wandelen. Een ander leuk spel is jachtseizoen. Hiermee geeft je telefoon eens in de zoveel tijd een signaal naar de andere groep waar je ongeveer verstopt zit. Zo moeten beide groepen (de zoekers en de vinders) constant in beweging blijven om niet gevonden te worden of om de andere groep juist te vinden.


Bekijk ook: Maak een dagje uit van Pokemon GoHaal de dagjes uit bij jouw naar huis

Als jij dan niet een dagje uit kunt haal dan de uitjes dan naar jouw huis! En dit is makkelijk dan je denkt. Zie hier 8 tips hoe je diverse dagjes uit zo bij jou in huis haalt.
6 prachtige stranden in Nederland

Maak een frisse strandwandeling langs de zee zoekend naar krabbetjes en mooie schelpen. Lees meer over prachtige stranden in ons blog over 6 stranden in Nederland die je gezien moet hebben!


Bekijk: 6 stranden in Nederland die je gezien moet hebben


de leukste stranden


Ga uit eten maar dan thuis

Alle restaurants hebben helaas hun deuren moeten sluiten. Om het hoofd boven water te houden zijn de meeste van deze restaurants hun heerlijk kwalitatieve maaltijden gaan bezorgen. Gordijnen dicht, tafel mooi dekken, kaarsje aan en genieten maar.
Vooruit Fantaseren

Al dit gedoe en deze ellende is gelukkig maar tijdelijk. Verwacht wordt dat als het straks buiten warmer wordt de maatregelen niet meer nodig zullen zijn. Hopelijk kunnen we genieten van een heerlijke warme meivakantie zonder beperkingen! Wij fantaseren alvast vooruit en bekijken de leukste uitjes voor in de meivakantie. Fantaseer je met ons mee?


Bekijk ook: 14 Tips voor een dagje uit in de meivakantie


Alle Meivakanties uitjes op een rij:

Blijf thuis!

Maar vooral blijf gewoon een dagje thuis! De overheid geeft deze adviezen niet voor niets. Des te meer we in contact komen met vreemde mensen of spullen die vreemde mensen ook aanraken des te groter de kans dat je besmet raakt. En zelf ben je misschien een gezond persoon die er weinig last van heeft maar via jou kan het bij zwakkere mensen komen.Vind je thuis blijven saai?

Dat hoeft helemaal niet! Ga koken met de kinderen of bouw een groot Lego-dorp. Alleen met volwassenen? Organiseer zelf een high-tea, filmavond of plunder de spellenkast. Als je er even over nadenkt heb je thuis ook genoeg leuke activiteiten die je kunt organiseren. Laat je creativiteit de vrije de loop!Live Blog: 

Dagelijks wordt er veel nieuws rondom het Corona virus bekend. Natuurlijk gaan wij hier als uitjes website niet allemaal bovenop zitten. Daarom willen wij jou via dit live blog vooral op de hoogte houden van al het Corona nieuws rondom uitjes. Hopelijk kunnen we zo teleurstelling voorkomen en je misschien nog op leuke ideeŽn brengen. 


25-3-2020 - Keukenhof zal dit jaar helemaal niet openen

De kogel is door de kerk, het uitstel was helaas niet genoeg. De Keukenhof zal dit jaar helaas helemaal niet openen. Hoewel zij er al rekening mee hielden, heerst er met deze definitieve besluitvorming verslagenheid onder de medewerkers en de partners van de Keukenhof die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt.


23-3-2020 - Alle samenkomsten zijn verboden tot 1 juni

Alle samenkomsten ook met minder dan 100 personen zijn verboden tot 1 juni. Wat dit precies gaat betekenen voor uitjes en horeca weten we nog niet.


22-3-2020 - Overheid stuurt NL alert: houdt afstand!

Zondagochtend schrokken veel mensen zich een hoedje. Het NL alert zorgde voor veel herrie. Hiermee wil de overheid extra benadrukken dat het belangrijk is om binnen te blijven bij verkoudheidsklachten en minimaal 1,5 meter afstand te houden van je medemens.19-3-2020 - Bloemencorso Bollenstreek afgelast

Vanwege het Corona virus vindt de vereniging het niet veilig om het evenement met bijna een miljoen bezoekers door te laten gaan. Eerder werd ook de openingsdag van de Keukenhof al uitgesteld.


18-3-2020 - Eurosong Festival afgelast

Dit jaar zou het Eurosong Festival in Rotterdam plaats vinden. Vandaag is besloten dat ook deze afgelast is.


18-3-2020 - Attractiepark Slagharen dicht t/m 19 april

Waar de meeste parken hopen 6 april alweer te kunnen openen. Heeft Attractiepark Slagharen al aangegeven niet eerder dan 19 april te openen. 


18-3-2020 - Tips hoe je een dagje uit bij jou naar huis kunt halen

We hebben een artikel geschreven met 8 tips hoe je diverse dagjes uit bij jou in huis kunt halen. Wat dacht je van een ritje in een Efteling attractie?

Lees verder >>


17-3-2020 - Ga thuis heerlijk uit eten met deze bezorg restaurants

Uit eten gaan zit er even niet meer in. De volgende restaurants brengen hun heerlijke kwalitatieve maaltijden gewoon bij jou thuis.

Lees verder >>


16-3-2020 - Kasteeltuinen Arcen openen op Goede Vrijdag

Na het verschuiven van de eerste datum heeft Kasteeltuinen Arcen besloten Goede Vrijdag te openen op 10 april 2020.


16-3-2020 - Koningsdag Maastricht en paas event the Passion afgelast

Omdat niet gegarandeerd kan worden dat de verspreiding tegen die tijd in toom te houden is zijn zowel Koningsdag Maastricht en het paas event The Passion afgelast.


15-3-2020 - Maatregelen verlengt t/m 6 april

Alle maatregelen plus de nieuwe maatregelen zijn verlengt t/m 6 april. Dit betekend dat we ons tot die tijd binnen of met bovenstaande tips zullen moeten vermaken.


15-3-2020 - Ook horeca en daarmee bijna alle uitjes van Nederland gesloten

Vandaag heeft de regering nog meer maatregelen moeten nemen en is vanaf nu ook alle horeca gesloten. Dit betekend dat bijna alle al dan niet alle uitjes gesloten zijn.


15-3-2020 - Blijdorp sluit toch de deuren volledig, ook voor abonnementhouders

Vanwege de verscherpte regels van het kabinet heeft Blijdorp toch besloten volledig te sluiten.


14-3-2020 - Keukenhof opent niet op 21 maart

De Keukenhof, bekend van de prachtige bloementuinen welke jaarlijks enorme hoeveelheden met toeristen trekt zal niet openen op de eerste geplande datum van 21 maart. Of ze vervolgens op 1 april wel mogen openen wordt nog bekend gemaakt. Zij zijn er in ieder geval klaar voor.


14-3-2020 - Niet alle bioscopen zijn gesloten

Ondanks de kans op verspreiding blijven veel bioscopen open al dan niet met speciale maatregelen. Omniversum heeft er wel voor gekozen te sluiten t/m 31 maart.


14-3-2020 - Binnenspeeltuin KidsZoo gesloten

De meeste binnenspeeltuinen blijven open met maatregelen, zoals het toelaten van maximaal 100 personen. KidsZoo heeft echter toch besloten te sluiten t/m 31 maart.


14-3-2020 - Dierentuinen toch besloten te sluiten

Gisteravond op het laatste moment hebben de dierentuinen toch ook besloten te sluiten tot nader bericht. Dit zal waarschijnlijk t/m 31 maart zijn. Diergaarde Blijdorp blijft wel open voor abonnement houders.


13-3-2020 - De OrchideeŽn Hoeve sluit vooralsnog t/m 16 maart hun deuren

Deze tijd zal gebruikt worden om maatregelen te treffen om een bezoek aan deze bloemen- en dierentuin weer veilig te maken.


13-3-2020 - Meeste Dierentuinen blijven open maar sluiten binnenlocaties

De meeste dierentuinen blijven gewoon open. Wel sluiten ze de binnenlocaties om besmetting tegen te gaan.


13-3-2020 - Dolfinarium gesloten t/m 27 maart

Ook Dolfinarium kiest ervoor te sluiten t/m 27 maart. Tijdens de shows zit je natuurlijk vaak met veel mensen op elkaar daarom lijkt dit de veiligste keuze. 


13-3-2020 - Uitjes vragen personeel thuis te blijven

Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden en het bezoeken van uitjes leuk en veilig te houden vragen bedrijven hun personeel thuis te blijven bij verkoudheidsklachten.


13-3-2020 - Toverland sluit t/m 27 maart de deuren

Uit veiligheid voor de bezoekers is Toverland genoodzaakt de deuren te sluiten. In tegenstelling tot vele andere uitjes verwacht Toverland vanaf zaterdag 28 maart weer de bezoekers te begroeten.


13-3-2020 - Efteling sluit vanaf 14 maart hun deuren

Ook de Efteling sluit de deuren t/m 31 maart. Gasten die dit weekend een verblijf hebben geboekt zijn nog welkom. 


12-3-2020 - Binnenspeeltuinen treffen maatregelen

Wil je in deze periode een binnenspeeltuin bezoeken houdt er dan rekening mee dat ze maximaal 100 bezoekers tegelijk binnen laten. Hierdoor kun je sneller voor een dichte deur komen te staan dan verwacht. 


12-3-2020 - Alle evenementen, concerten en theatervoorstellingen gecanceld

Alle evenementen waar meer dan 100 bezoekers verwacht worden zijn gecanceld. Ook kleinere evenementen nemen het zekere voor het onzekere en sluiten tot 31 maart 2020. Sommige voorstellingen proberen nog oplossingen te vinden door het eventueel online live uit te zenden.


12-3-2020 - Alle musea in Nederland sluiten deuren

Bijna alle al dan niet alle musea hebben inmiddels bekend gemaakt minimaal t/m 31 maart gesloten te blijven. Mogelijk dat ergens nog een klein museum met een bereik van minder dan 100 bezoekers open blijft. Ken jij zoín museum laat ons dit dan weten.

   AANBEVOLEN
Reacties op "Live Blog Corona: Welke uitjes je wel en niet meer kan bezoeken"

francis schreef:

16-03-2020

Wij zijn met het gehele bedrijf tot nu toe geopend. Wij zijn een besloten gelegenheid, hebben goed de aantallen onder controle en houden de richtlijnen van het RIVM in acht

Elsa van Bergen schreef:

15-03-2020

Fietsen
Wandelen
Sporten of voetballen op een grasveld
Kinder boerderij
Thuis knutselen

Conny schreef:

15-03-2020

Wij maken een mooie wandeling en drinken thuis een kopje thee en nemen een drankje. We doen wat vaker spelletjes die in de kast liggen. Mijn man is longpatient dus we bezoeken niemand. Ook de kinderen zien we alleen via Skype. We hopen zo door deze moeilijke tijd te komen. Altijd nog beter dan in een ziekenhuis liggen!

Marjolein Kaandorp schreef:

15-03-2020

"Het coronavirus als dekmantel voor het falend beleid van de centrale banken en overheden."

Hoe dat dan?

Daar gaan wij donderdag 26 maart a.s. over praten.

DeLezing
Stormvogelweg 1
2106 DA Heemstede.
20:00 tot 22:30 uur.
Zaal open 19:30.

Het is tijd om eens na te denken over wat er allemaal om ons heen gebeurt. Is dit normaal?

Op donderdag 26 maart a.s. gaan wij niet alleen praten over het coronavirus, maar ook over het grotere plaatje waar de coronavirus deel van uit maakt. Als wij begrijpen welke belangen hier spelen dan valt ook dit stukje van de puzzel keurig op zijn plaats. Omdat de media er over zwijgen gaan wij er over praten.

DeLezing
Stormvogelweg 1
2106 DA Heemstede.
20:00 tot 22:30 uur.
Zaal open 19:30.Meer info Hier

Niets doen werkt niet. Kom daarom in beweging en neem donderdag 26 maart a.s. een maatje mee die ook graag buiten zijn/haar box wil denken en meepraten over dingen die er toe doen.

Reserveer uw plaats hier maar binnen lopen zonder reservering mag ook.

Brigitte schreef:

14-03-2020

Beste , klein vraagje wordt de geldigheidsdatum van de aangekochte tickets misschien verlengd ? mvg Brigitte

Jannie laaij schreef:

14-03-2020

Ik ben 71 dus extra voorzichtig. Even geen uitjes met kleinkinderen.

Bep schreef:

13-03-2020

Ik maak mij niet druk om de corona.ik neem mijn voorzorgsmaatregelen en wandel veel aan zee voor de frisse zuivere lucht..ik ben 72 jaar en weet mijn verantwoording te nemen

Ger Booy schreef:

13-03-2020

Ga een paar dagen naar een hotel, weinig bezetting, dus alle ruimte. Ze zullen blij met je zijn.6910

C. de Graaf schreef:

13-03-2020

Ik zit tot 30 maart 2020 in Gambia.
Op dit moment is hier nog niets aan de hand.
Wel wordt men bij het vliegveld en de banken gecontroleerd en de handen ontsmet.
Ik krijg wel alles mee wat er in Nederland en elders wordt gedaan tegen deze besmetting via het nieuws en de sociale media.
Dus in mijn geval heb ik een heel prettig uitje tot eind maart.

Janet schreef:

13-03-2020

Bedrijven laten medewerkers thuis werken of thuis blijven om verdere verspreiding van het virus te vertragen en via dit medium worden mensen aangespoord om er toch maar op uit te trekken naar die plekken waar dat nog kan. Ik vind het te zot voor woorden!!!
Niet doen dit.

Corrie schreef:

13-03-2020

Heb vakantie geboekt voir alleenstaande ouderen in lunteren vraag mij af of t verantwoord is om mee te gaan in.hotel bosgoed

Liane Weuring schreef:

13-03-2020

Ben 70+ met een echtgenoot die als hartpatient een groot risico loopt.
Heb kinderen en kleinkinderen die we nu voorlopig even niet kunnen zien.
Laten wij in Nederland onze sociale verantwoordelijkheden ten opzichte van de risicogroepen ernstig nemen, niet alleen voir de ouderen maar meer nog voir de jongere zwakkeren en risicogroepen.
Dus aub geen uitjes waar mensen uit alle delen van Nederland komen.

Sandra Leemans schreef:

13-03-2020

van Abbemuseum in Eindhoven zegt dat ze open blijft in dit weekend....

Harko schreef:

13-03-2020

Het is allemaal erg dubbel en over de top. Het paniekvirus is veel gevaarlijker dan het corona. Vanmiddag even voor wat boodschapjes naar de winkel geweest. Complete anarchie. Terwijl we kraaien over een verbod van evenementen etc. bij meer dan honderd personen liepen vanmiddag honderden mensen over elkaar heen te buitelen, hoestend en proestend gigantische ladingen toiletpapier in te laden. Rijen bij de kassa tot bijna achter in de winkel. Stelletje idioten!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.