DIY: 14 knutseltips en experimenten voor thuis

Normaal kom je juist bij ons om er lekker op uit gestuurd te worden. Maar nu in tijden van de Corona crisis is dat even geen optie meer. Ondertussen moeten we onszelf en onze kinderen wel bezig houden. Niet alleen met schoolwerk maar ook met vrijetijdsactiviteiten en beweging. In dit artikel gaan we langs een aantal erg leuke knutseltips en experimenten die je makkelijk thuis kunt doen.
2x per week preHistorisch leuke DIY werkjes

Het is ontzettend balen voor ons en voor alle uitjes dat ze niet open kunnen. Maar het blijft hun passie om ons te vermaken en op te leiden over de onderwerpen waarover ze zo gepassioneerd zijn. En daar stoppen ze niet mee! Bij het preHistorisch Dorp delen ze op hun Facebook pagina 2x per week een leuke DIY tip voor thuis, compleet met uitleg en al.
Maak een preHistorisch potje

Leer hoe ze in het verleden een pot maakten en hoe je deze zelf kunt maken. Begin met het maken van dunne slangetjes van klei. Leg deze in een cirkel van ongeveer 5cm voor je neer (heb je geen klei in huis bekijk dan hier aantrekkelijk aanbieding voor het bezorgen van klei aan huis). Dit wordt de bodem van de pot. Werk vervolgens langzaam omhoog met het stapelen van de slangetjes, rolletje op rolletje. Smeer de slangetjes glad aan elkaar met water zodat je de verschillende ringen niet meer ziet. Laat het potje drogen en gebruik het bijvoorbeeld om sieraden, knikkers of elastiekjes in te bewaren.
Krijg tekenles van Donald Duck

In handige en duidelijke video's van de makers van de Donald Duck leer jij hoe je zelf een prachtige Donald Duck of één van de andere Disney figuren kunt tekenen. Neem snel een kijkje op de website van de Donald Duck en deel vooral je prachtige creaties!
Maak je eigen stethoscoop en luister naar je lichaam

Ook bij Museum Boerhaave doen ze hun best om je thuis op leuke wijze bezig te houden en ondertussen dingen te leren waar het museum zo gepassioneerd over is. Daarom plaatsen ze elke week een opdracht of proefje op hun website. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van je eigen stethoscoop?

Aan de slag met complete DIY pakketten

Geen zin om zelf alle materialen te verzamelen of creativiteit te zijn? Bekijk dan eens de complete DIY (do it yourself) pakketten van Juf en jij. Zo maak ook jij prachtige kunstwerken voor bijvoorbeeld in huis. Wat dacht je van een vlinder van schors, een Ibiza tas of een prachtige schelpen krans?
Tip tegen vervelen

Alles wat je nodig hebt zijn een bekertje en wat ijsstokjes. Bedenk samen leuke opdrachtjes, denk hierbij aan klusjes maar ook aan dingen die kinderen leuk vinden om te doen zoals misschien tijd op de iPhone. Wat voorbeelden zijn: lees een boek, speel 10 minuten op een iPhone, maak een puzzel, rondje rennen of fietsen en zo kun je wel doorgaan. Heb jij nog leuke ideeën voor taken of spelletjes die je op de stokjes kunt zetten laat dit dan in een reactie aan ons weten.
Ga door het leven als een tijger

Wil jij alles te weten komen over dieren en allerlei prachtige diersoorten van dichtbij bekijken? Dan ben je natuurlijk bij GaiaZoo aan het goede adres. Maar ook voor thuiszitters heeft GaiaZoo een boel leuke dingen te doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het GaiaZoo Doe-boekje en speel leuke spelletjes. Of leer er hoe je zelf een insectenhotel kunt maken.
Heb jij beschikking tot een printer? Print dan deze kleurplaat van een tijger welp uit. Maak de gaatjes op de aangegeven plekken en span er een touwtje of elastiekje tussen. Zet je prachtige masker op en laat je opa en oma via video bellen eens horen hoe eng jij kunt brullen!
Experimenteren als een echte professor

Als je ergens terecht kunt voor experimenten en uitvindingen is het wel in het Universiteitsmuseum. Normaal gesproken zit het museum vol leerzame spelletjes en experimenten maar nu brengen ze deze bij jou in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaand proefje waarin je de testpersoon *de schrik van zijn leven bezorgd!* Nog veel meer leuke en leerzame experimenten vind je op de Facebook pagina van het museum.Kleurplaten kleuren en kans maken op leuke prijzen

Voor de hand liggend misschien maar daarom niet minder leuk, kleuren! Zeker niet als je er ook nog kans mee maakt op een leuke prijs. Bekijk en print hier een aantal leuke kleurplaten.Wil je kans maken op gratis tickets voor het moment dat het preHistorisch Dorp weer open mag? Kleur onderstaande kleurplaat dan zo mooi als je kunt en plaats hem in de reactie’s.Maak kunstwerken van diamanten

Ken jij ze al die knutselwerkjes waar je allemaal kleine diamanten steentjes op de juiste plek moet plakken om daar vervolgens prachtige kunstwerken mee te maken? Ook wel bekend onder de naam Diamond painting. Bij ons thuis is dit een heuse time killer en zijn we hier soms uren heerlijk zoet mee.
Maak een vliegtuigje maar niet zomaar één

Papieren vliegtuigjes heb je natuurlijk in allerlei maten en vormen. Maar nu maken we wel een heel uniek vliegtuigje. Namelijk het vliegtuig van de Duinrell attractie Wild Wings. Je hebt hiervoor wel een printer nodig of je moet het goed na kunnen tekenen.

Bouw je eigen LEGO dierentuin of attractiepark

Natuurlijk kun je ook iets heel anders maken. Maar in deze tijd waar dierentuinen, kinderboerderijen attractieparken en andere leuke uitjes even van de baan zijn is het extra leuk om dit dan voor jezelf in het klein na te maken. Is je park klaar, vraag dan je papa of mama of met een LEGO poppetje jouw park te komen bezoeken. Misschien hebben jullie wel net zo veel plezier als in een echt attractiepark of zelfs nog meer...

Zelf leuke dieren vouwen

Hoe cool is dat, dat je gewoon zelf dieren kunt vouwen? Gebruik ze voor leuke spelletjes of maak je eigen dierentuin! Dankzij Diergaarde Blijdorp kun je met deze handige video’s zelf een giraffe of een neushoorn vouwen.
Extra leuk koken

De meeste kinderen zijn dol op koken. Niet alleen is het hele leuke quality time met je kinderen het is ook nog eens enorm leerzaam! Koken met je kinderen is dus een enorme aanrader. Maak het extra leuk door niet gewoon het normale avondeten te koken maar iets speciaals. Bijvoorbeeld een lekkere taart of cake. Of wat dacht je van een zelfgemaakte Pizza? Laat de kinderen zelf hun ingrediënten kiezen waarvan bijvoorbeeld minimaal 1 groente. Sindsdien zijn onze kinderen gek op Broccoli. Klik hier voor nog meer leuke en lekkere recepten in deze receptenboeken.
Benieuwd naar nog meer leuke tips voor thuis?

Bekijk dan eens onze pagina "Corona uitjes en leuke activiteiten voor thuis"! Hier vind je tientallen leuke tips, experimenten, workshop en aantrekkelijke deals voor een leuke tijd thuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen zeep maken?

Maak een Ridders & Prinsessen kijkdoos

Als ze ergens wat van kastelen, ridders en prinsessen afweten is het wel bij Kasteel Rosendael en Huis Zypendaal! Daarom gaan zij met jou aan de slag om een prachtige kijkdoos te maken. Begin met de kleurplaat van één van de twee kastelen, die kun je mooi als achtergrond gebruiken. Vervolgens kleur, knip en plak je de accessoires in de doos. Het vogeltjes kun je leuk ophangen met een touwtje aan de deksel. Natuurlijk mag je de kijkdoos verder nog helemaal naar hartelust aanvullen zoals je zelf wilt. Misschien kun je echte takjes vinden buiten die je gebruikt ter decoratie?


Benodigdheden
Belangrijke links

De afgelopen tijd hebben we, maar ook de aankomende tijd gaan we nog heel veel tips lanceren om jouw of je kinderen lekker bezig te houden thuis of in je buurt tijdens deze Corona tijd. Neem daarom zeker even een kijkje bij deze belangrijke links.

Reacties op "DIY: 14 knutseltips en experimenten voor thuis"

van den Bogaard schreef:

27-04-2020

Beste fijnuit medewerkers. Super hoe jullie met deze tegenslag omgaan ! Snel geanticipeerd ! Leuke ideeën voor thuis. Hoop dat jullie weer snel verder kunnen met al die leuke tips, voor uitjes in Nederland. Succes en sterkte gewenst .

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.