19 leuke thuis activiteiten voor jong en oud

Waarschijnlijk zit je nu thuis en verveel jij je tijdens deze lockdown. Veel uitjes zijn gesloten en er zijn helaas nog maar weinig dingen over om te doen. Maar als jij niet het uitje kan bezoeken dan komt het uitje toch gewoon naar jou!


Veel verschillende musea, pretparken, quizzen, etc. organiseren leuke virtuele initiatieven om ons toch nog een beetje door de lockdown heen te sleuren. In dit blog vertellen we jou haarfijn welke uitjes zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken achter je tablet, telefoon of laptop
Musea bij jou thuis

Talloze musea organiseren virtuele rondleidingen die je vanaf je computer helemaal kunt volgen. Op de website van het Rijksmuseum Amsterdam kan je bijvoorbeeld de nachtwacht van Rembrandt van Rijn bekijken. Met de indoor Street view van Google Maps kan je het Rijksmuseum van Oudheden ontdekken. Dit museum richt zich voornamelijk op jongeren met hun virtuele belevenis. Ook is het mogelijk puzzels te maken, kleurplaten te downloaden en andere leuke bezigheden voor kinderen tijdens de lockdown.


Virtuele pretpark belevenis

Net als musea zijn de pretparken ook helaas gesloten om het coronavirus onder controle te krijgen. Maar om kinderen toch nog wat plezier te geven in deze periode is het ook mogelijk om nu vanuit huis te genieten van verschillende pretparken. De Efteling heeft bijvoorbeeld een kids pagina op hun website waarop je spelletjes kan spelen en naar verhalen kan luisteren uit het sprookjesbos. Of ga naar de website van Toverland en maak een 360 graden virtuele wandeling door het park.


Avondje quizzen op de bank

Op zoek naar een leuke bezigheid met een groepje vrienden of voor een bedrijfs event? Probeer dan eens een online quiz. Twee leuke om zeker eens te checken zijn Mr. Bright's online pubquiz en TB Events online Pubquiz at home. Dus laat de hersens lekker kraken tijdens deze lockdown.


Online thuisproeverij

Geniet jij wel eens van een lekker wijntje thuis op de bank? Dan is een online wijnproeverij iets voor jou. Als je deelneemt ontvang je van tevoren een wijnpakket aan huis. En dan kan je lekker proosten terwijl je wordt begeleid door een wijnexpert. Dit wordt vaak gedaan via Zoom, Teams of een ander programma.


Een dierentuin in je woonkamer

Veel dierentuinen zoals Diergaarde Blijdorp en Artis bieden nog steeds mogelijkheden om hun parken virtueel te bezoeken door middel van streams en filmpjes. Daarnaast zijn ze online ook erg actief de laatste tijd om kinderen te blijven betrekken met leuke events. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.


Blader hieronder door de lijst met leuke uitjes voor bij jou thuis!
Reacties op "19 leuke thuis activiteiten voor jong en oud"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.