Nationaal Carnavalsmuseum

Dagje uit Nationaal Carnavalsmuseum

Het carnavalsmuseum Oeteldonks Gemintemuzejum is een knus museum in Den Bosch gelegen aan de Binnendieze. Het museum is een lust voor alle mensen die alles van carnaval willen weten of voor de echte Bosschenaar die dol is op carnaval. In het museum word je warm ontvangen door een of meerdere van de acht en twintig enthousiaste vrijwilligers van het Oeteldonks Gemintemuzejum.


De collectie van deze bijzondere verzameling van attributen, prenten, kostuums, affiches, foto’s, schilderijen, maquettes, onderscheidingen, muziek en nog veel meer zijn allemaal gespaard, verkregen, gekocht of in bruikleen. De museumstukken in het Oeteldonks Gemintemuzejum komen uit alle werelddelen, uit het verleden en heden en worden zorgvuldig bewaard.


Om een nog beter beeld te verkrijgen van dit internationale volksfeest, welke in vier verschillende stromingen gevierd kan worden, zijn er diverse digitale touch screens in het museum anwezig met filmbeelden. Deze worden op hun tijd aangevuld met diverse muziekfragmenten die zelf uit te kiezen en te bedienen zijn. Dit geheel zorgt voor een complete impressie van carnaval. Zowel van de geschiedenis van carnaval als hoe we het volksfeest tegenwoordig kennen. Waarin 't durp Oeteldonkde stad 's-Hertogenbosch drie dagen lang overneemt met de bijbehorende Oeteldonkse kenmerken, maar ook met de Oeteldonkse personages.

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Individuelen €7,00 p.p.

Kinderen 6 t/m 12 jaar €3,50 p.p.

Groepen vanaf 10 personen €6,00 p.p.

Schoolklassen € 1,50 p.p.

Museumjaarkaart 50% korting


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Hoeveel sterren geef jij Nationaal Carnavalsmuseum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Algemene informatie

 

Nationaal Carnavalsmuseum

Zusters van Orthenpoort 27
5211ND Den Bosch
Provincie Noord-Brabant

073 - 6130199

Klik hier om onjuiste gegevens van Nationaal Carnavalsmuseum te melden