Huygens' Swaensteyn

Het Huygensmuseum bestaat uit twee historische locaties in het centrum van Voorburg. Het museum biedt de bezoekers een ontmoeting met de gevarieerde wereld van geschiedenis, kunst en wetenschap. Van 2000 jaar geleden tot aan het heden, van de klassieke oudheid tot de kunst en wetenschap van de 17de eeuw, en van de moderne wereld van de vrijgevochten prinses Marianne tot aan de cultuur van de 20e eeuw.


Huygensmuseum Swaensteyn bevindt zich in het Notarishuis aan de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier van Voorburg. Op deze plek wordt aandacht besteed aan de Romeinen en het Forum Hadriani, evenals aan het opmerkelijke leven van prinses Marianne van Oranje.


Prinses Marianne kamer


Tweeduizend jaar geleden, tijdens de Romeinse tijd, lag op het huidige grondgebied van Voorburg de nederzetting Forum Hadriani. Deze gemeenschap floreerde tussen het einde van de eerste eeuw en het einde van de derde eeuw, en diende als een bloeiend centrum voor bestuur en handel. Forum Hadriani was de enige stad van enige omvang in Noordwest Nederland en tevens de meest westelijke stad van het Romeinse rijk. In Huygens’ Swaensteyn worden enkele belangrijke opgravingen tentoongesteld, waaronder een goed bewaarde en zeer zeldzame Romeinse waterput, die op ingenieuze wijze is gebouwd met behulp van wagenwielen.


In Swaensteyn bevindt zich eveneens een ingerichte kamer gewijd aan Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883). Deze ruimte is verfraaid met persoonlijke bezittingen en schilderijen uit haar gerenommeerde kunstcollectie. Ze bieden een inkijk in het verhaal van een leven dat zowel welvarend als tumultueus was, het verhaal van een 19e-eeuwse prinses die tevens streefde naar onafhankelijkheid als vrouw.


Het Huygensmuseum organiseert gedurende het hele jaar diverse activiteiten, naast de vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Deze omvatten concerten, lezingen, rondleidingen, museumlessen, workshops, familiemiddagen, presentaties en (vergader-)arrangementen. Geschiedenis, kunst en wetenschap staan centraal in het Huygensmuseum!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,50

Kinderen 6 t/m 18 jaar en CJP €7,50

Kinderen t/m 5 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Huygens' Swaensteyn

Hoeveel sterren geef jij Huygens' Swaensteyn?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Huygens' Swaensteyn te melden