Het Utrechts Archief

Met tientallen kilometers archieven, een half miljoen foto's, films, tekeningen en prenten en een omvangrijke bibliotheek is Het Utrechts Archief het geheugen van de stad en provincie.


Lees over de geschiedenis van Utrecht

 

Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit zijn kunnen omvangrijke archieven met duizenden documenten zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, zoals dat van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over de bronnen kan terecht in de studiezaal, op de website of bij de tentoonstellingen en activiteiten in het publiekscentrum in het Museumkwartier. Bijvoorbeeld om een rechtbankbesluit op te vragen, om samen met de klas meer te ontdekken over het leven van vroeger, of om te genieten van de kunstschatten uit de historische collecties.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag gesloten

Disndag t/m vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 12:30 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Een bezoek aan de tentoonstellingen kost €2,50,- en is gratis voor kinderen t/m 12 jaar, voor studenten en op vertoon van een Museumkaart of U-pas.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Het Utrechts Archief

Hoeveel sterren geef jij Het Utrechts Archief?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Het Utrechts Archief te melden