PARK21

In Haarlemmermeer komen er flink wat woningen bij en tot 2040 groeit het aantal inwoners snel.  Dat vraagt om extra ruimte voor het doorbrengen van onze vrije tijd. Daarom werken we aan PARK21.



Hoe ziet het park er uit?

PARK21 is een groeiend park voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, heeft een grootte van 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling. In het westelijk deel komt het parkhart; een recreatieplas met horeca. Een groene verbinding tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep en de Driemerenweg en de A4 zorgt voor een recreatieve route voor fietsers, ruiters en wandelaars. Op open plekken in het park is ruimte voor sport en spel. In het oostelijk deel komt plek voor een evenemententerrein en voor betaalde recreatie.


De basis van PARK21 is het polderland met de kenmerkende lange rechte bomenrijen en de boerenerven. Sinds de drooglegging van het Haarlemmermeer in 1852 is onze polder dé plek waar vernieuwers blijvend kunnen pionieren. Ook in PARK21 is volop ruimte voor innovatie.



Wat is er te doen?

In PARK21 is al van alles te beleven. Het eerste deel is af en volop in gebruik. Hier vind je Klimpark21, sportcomplex de Pioniers en speeltuin Kleiland. Wandel-, fiets- en ruiterpaden slingeren door het groene gebied. Deze paden brengen je bij andere onderdelen in het park, zoals het bijenpaleis en de biologische moestuin. Bij de Parklanden boeren kun je genieten van een boeren paasfeest en het koeiendansen, in de zomer wandelen tussen de gewassen en in het najaar je eigen aardappels oogsten en daar frietjes van bakken!  


PARK21 wordt samen met inwoners, bedrijven, boeren, investeerders en scholen ontwikkeld. Iedereen kan zelf met plannen komen en deze uitvoeren. De gemeente geeft hierbij regels mee en zorgt voor een goede begeleiding. Dat betekent dat PARK21 stukje bij stukje vorm krijgt en we nog niet precies kunnen aangeven hoe het park eruit komt te zien. Het wordt zo echt een park voor iedereen!   

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

24 uur per dag open


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over PARK21

Hoeveel sterren geef jij PARK21?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van PARK21 te melden