Boerderij Het Geertje

(2.4/5)  23 recensies

Het Geertje is een veelzijdige biologische veehouderij in Zoeterwoude. Beleef en zie de boerderij met eigen ogen. Op de boerderij worden alle landbouw dieren kleinschalig gehouden. Zo zijn er o.a. 120 melkgeiten, 22 melkkoeien, 40 varkens, 100 legkippen, 20 loslopende kippen en 5 paarden.

 

De jonge geitjes kun je zelf voeren met kleine flesjes melk welke tegen een kleine vergoeding te verkrijgen zijn. Voor de oudere geiten zijn er ook handjes biks te koop. Door de vele geiten is de kans groot dat er een zwangere mama geit rond loopt. Als je geluk hebt kun je zelfs met eigen ogen zien hoe een lammetje ter wereld komt.

 

In het boerderijrestaurant kun je terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie, broodje kaas of een pannenkoek. Veel van dit lekkers zijn van en met eigen producten bereid.

 

Ook kun je ook nog een rondje varen in een boot of een ritje maken op een pony.

 

Geertje's Hoeve Haarzuilens

Geertjes Hoeve Haarzuilens is een dependance van het succesvolle boerderij 't Geertje gelegen in Zoeterwoude waar al sinds 1982 stad met platteland wordt verbonden. Rick (opgegroeid op boerderij 't Geertje) opende samen met zijn vriendin Anne in april 2014 Geertjes Hoeve Haarzuilens met hetzelfde doel: stad met platteland verbinden. De dieren, de boerderijwinkel en in de toekomst ook restaurant 'de lage hoeve', maakt een bezoekje aan de boerderij zeker de moeite waard.

 

Bekijk hier wat andere mensen vonden van hun bezoek aan het Geertje. Of krijg een indruk aan de hand van de prachtige foto's in het foto album.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Boerderij Het Geertje is het hele jaar door geopend. (uitgezonderd 1ste kerstdag en nieuwjaarsdag)

 

De winkel is geopend op maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

En op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Het restaurant is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

En op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entreeprijs : Gratis

 


23 Recensies over Boerderij Het Geertje

(Pagina 1 van 3)

 

"Dierenwelzijn ter discussie"

Susan   -   29-07-2019

29-07-2019

"Dierenwelzijn ter discussie"

Afgelopen weekend met mijn zoon hier geweest voor de tweede keer. De eerste keer heb ik niet gelet op het welzijn van de dieren. Dit keer dus wel! Ik vond het te druk en er is bijna geen toezicht. Mensen doen maar wat met die dieren. Verkeerde voeding te druk en te krappen ruimtes voor de dieren. Mijn zoon vond het geweldig, maar ik stel het dieren welzijn toch wel voorop. Ik kom hier niet meer.

Lees verder  


"Leuk voor kinderen maar erg commercieel"

Janneke   -   27-02-2019

27-02-2019

"Leuk voor kinderen maar erg commercieel"

Om te beginnen wil ik zeggen dat mijn kleinkinderen een fijne dag hebben gehad, maar zelf vond ik het erg commercieel alles moet je betalen, als je dan een half uur inde rij staat voor een pony ritje tot hoek van de stal en terug vind ik echt niet kunnen!!!! Zal ook zeker hier niet meer terug komen.

Lees verder  


"Jammer"

Emma   -   29-07-2018

29-07-2018

"Jammer"

Nog steeds even druk in de hokken, soms bijna even veel kinderen als geitjes tegelijk samen.


Lida   -   05-07-2018

05-07-2018

Veel dierenleed, alles even smerig en na veel negatieve recensies, gaan ze gewoon door met zakkenvullen. Dat noemt zich biologische boer???? Kunnen ze beter dierenbeul noemen. Zou ook belangrijk zijn als er borden geplaatst worden met verboden te roken, mensen staan hun brandende peuk uit te trappen in het stro, levensgevaarlijk.

Lees verder  


"Hypocriet"

Mario   -   03-06-2018

03-06-2018

"Hypocriet"

Ik zit alle reacties hier met verbazing te lezen. Ze verdienen meer dan genoeg met verkoop van flesjes melk om de ruimtes voor de dieren te vergroten? Te commercieel? Jullie moeten eens kijken wat voor ruimte en omstandigheden jullie vlees krijgen in de megastallen. En dat weet je ook wel, maar ja, daar tegen ageren is wel een hoop werk natuurlijk. Wie zegt dat die lammetjes of welk jong spul ook het onprettig vind, al die positieve aandacht. Ik zie dat niet bij ze. Denk je dat jullie karbonaatje lekker bij zijn moeder heeft kunnen chillen. Of erger, ws hun hele leven nooit zulke aandacht krijgen. Ga dan lekker naar een kinder"boerderij" waar al 5 jaar dezelfde ouwe geit en horde kippen loopt. Kijken jullie wel eens nieuws? Vlees eten zoals wij dat doen is niet bevoordelijk voor de toekomst. Misschien kun je wat je op het Geertje ziet gebruiken om je kinderen bewust te maken van proces geboorte lammetje naar verpakte stukken vlees. En dan wel even uitleggen hoe de dieren die jij koopt en je kind laat eten hun leven hebben doorgebracht. Maar dat ga je natuurlijk niet doen, want dan sta je der niet best op toch? Prima. Maar ga dan niet hier lopen zeiken. En de opmerking dat het te commercieel is omdat je voor 1 euro wat dan ook kan doen/kopen. Doe dat dan niet. Genoeg andere dingen te doen, en neem je eigen eten mee. Hoef je niet te zeiken ook. Het is ook gewoon een bedrijf wat seizoensgebonden is. Of moeten ze alles maar verdienen met de dieren die daar lopen, jullie gratis ponyrijden en gratis flesjes melk uitdelen en natuurlijk wel overal waar je wilt kunnen kijken, en verwachten dat alles er netjes uitziet natuurlijk. Echt verschrikkelijk dit naieve geneuzel. Laat je kind even wat filmpjes zien van megastallen, slachthuizen en kijk zelf ook eens mee. En bedenk dat jij dat wel in stand houd, je wilt natuurlijk wel goedkoop vlees, en vaak ook. En maar zeiken over iets omdat dat zo makkelijk is en ook op iets waar je blij mee moet zijn. Bah.

Lees verder  


"Dieronvriendelijk"

Femke   -   19-02-2018

19-02-2018

"Dieronvriendelijk"

Leuk voor kinderen maar ik vind het te zielig dat de jonge dieren meteen worden weggehaald vlak na de geboorte... Vorige keer gezien dat moeder geit 1 dood geitje op de wereld zette en de 2e zat ook weinig leven in...geitjes meteen weggehaald en moedergeit zag je van slag zijn... De placenta was er nog niet eens uit maar moedergeit moest plaats maken om klaar te gaan zijn voor het geitenmelken en werd zo de hoek in gebonjourd door een medewerker...ik heb moedergeit geaaid totdat de placenta eindelijk gevallen was op de grond...maar man man wat had ik een medelijden met moedergeit....ook dieren hebben gevoel...die blik in haar ogen vergeet ik nooit meer....

Lees verder  


"Commercieel"

Mar   -   28-01-2018

28-01-2018

"Commercieel"

Om positief te beginnen, mijn dochter had de dag van haar leven. Glijden en klimmen op strobalen. Het speeltuintje. Het ponyritje. De geitjes voeren. Maar ik keek er met andere ogen naar. De pasgeboren kalfjes lagen apart van hun moeder. Bij 1 kalfje kon je het hok in, hier zaten constant kinderen in en het dier had geen moment rust. De varkens zitten erg krap in hun hok. Zo eigenlijk ook de koeien, de bewegingsruimte is minimaal. Je zou denken dat met het geld van het voeren van de geitjes (1euro voor een klein handje biks) en de ponyritjes (1euro voor een klein rondje) er toch wel genoeg inkomsten zijn, naast de inkomsten van het winkeltje en het restaurantje. Straks nog de klapper met de pasgeboren geitjes want dan gaan de flesjes melk als warme broodjes over de toonbank.... Het is mooi om een boerenbedrijf in actie te zien, maar het wordt echt veel te commercieel helaas.

Lees verder  


"Nooit meer, wat is hier diervriendelijk aan?"

Cynthia   -   07-09-2017

07-09-2017

"Nooit meer, wat is hier diervriendelijk aan?"

Wat een tegenvaller, dieren in te krappe ruimten, kleine dieren worden bij de moeder weggehaald omdat het zogenaamd leuk is voor de kinderen om ze te kunnen aaien en voeren. Ze hoeft geen deskundige te zijn om te weten dat dit niet klopt. Overal is het rommelig en onverzorgd. Het was ontzettend druk en onrustig , ik had medelijden met de dieren. Wij steunen zulke boerenbedrijven niet dus mij zien ze er niet meer terug.

Lees verder  


"Nooit meer!"

fred   -   09-08-2017

09-08-2017

"Nooit meer!"

Bij Boerderij Het Geertje hebben ze werkelijk geen enkel respect voor dieren! Het keurmerk Biologisch is hier volkomen onterecht verkregen! Deze mensen moeten zich diep schamen, zoals ze die arme dieren misbruiken om zoveel mogelijk inkomsten te vergaren. Het keurmerk Biologisch betekent vooral respect voor dieren en de natuur. Maar respect voor dieren ontbreekt daar absoluut, het is gewoon een commercieel bedrijf waar het enkel en alleen om de centen draait, niets meer en niets minder! Als je echt van dieren houdt kun je beter geen bezoek brengen aan Boerderij Het Geertje want je gaat er zwaar depressief weer vandaan.....

Lees verder  


Nico vrolijk   -   10-07-2017

10-07-2017

Prima sfeer en vriendelijk personeel.


Hoeveel sterren geef jij Boerderij Het Geertje?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

De 12 leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland

Nederland is een groot aantal pannenkoekenrestaurants rijk. Bijna elke gemeente heeft er wel één of meer en bijna allemaal zijn ze erg lekker. Maar sommige zijn ook erg leuk! Hier vind je complete speeltuinen, schmink en andere leuke activiteiten.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Boerderij Het Geertje te melden