Boerderij Het Geertje

(2.5/5)  27 recensies

Het Geertje is een veelzijdige biologische veehouderij in Zoeterwoude. Beleef en zie de boerderij met eigen ogen. Op de boerderij worden alle landbouw dieren kleinschalig gehouden. Zo zijn er o.a. 120 melkgeiten, 22 melkkoeien, 40 varkens, 100 legkippen, 20 loslopende kippen en 5 paarden.

 

De jonge geitjes kun je zelf voeren met kleine flesjes melk welke tegen een kleine vergoeding te verkrijgen zijn. Voor de oudere geiten zijn er ook handjes biks te koop. Door de vele geiten is de kans groot dat er een zwangere mama geit rond loopt. Als je geluk hebt kun je zelfs met eigen ogen zien hoe een lammetje ter wereld komt.

 


In het boerderijrestaurant kun je terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie, broodje kaas of een pannenkoek. Veel van dit lekkers zijn van en met eigen producten bereid.

 

Ook kun je ook nog een rondje varen in een boot of een ritje maken op een pony.

 

Geertje's Hoeve Haarzuilens

Geertjes Hoeve Haarzuilens is een dependance van het succesvolle boerderij 't Geertje gelegen in Zoeterwoude waar al sinds 1982 stad met platteland wordt verbonden. Rick (opgegroeid op boerderij 't Geertje) opende samen met zijn vriendin Anne in april 2014 Geertjes Hoeve Haarzuilens met hetzelfde doel: stad met platteland verbinden. De dieren, de boerderijwinkel en in de toekomst ook restaurant 'de lage hoeve', maakt een bezoekje aan de boerderij zeker de moeite waard.

 

Bekijk hier wat andere mensen vonden van hun bezoek aan het Geertje. Of krijg een indruk aan de hand van de prachtige foto's in het foto album.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Boerderij Het Geertje is het hele jaar door geopend. (uitgezonderd 1ste kerstdag en nieuwjaarsdag)

 

De winkel is geopend op maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

En op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Het restaurant is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

En op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entreeprijs : Gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 27 Recensies over Boerderij Het Geertje

(Pagina 1 van 3)

 

"Kinderfeestje zeer slecht !!!"

Marco   -   24-05-2023

24-05-2023

Reageer op deze review

"Kinderfeestje zeer slecht !!!"

Hier kinderfeestje gegeven Was 120 euro en 50 euro voor pannenkoeken Dus 170 euro Je moet alles zelf doen je komt binnen wat al gratis is en vervolgens staat er een doos klaar met cup cakes en versieringen . Je krijgt een ijsje 1 bolletje en snoepjes of slagroom mag niet . En je krijgt een paar flesjes melk voor de geiten. Vervolgens staat siroop klaar wat gewoon water is zo weinig . Er is niemand die je help of begeleid je moet alles zelf doen . Je kan beter daar heen gaan met een feestje en het zelf regelen dan ben je dus veel goedkoper uit. Echt oplichters

Lees verder  


"De dieren leven hier geweldig"

Carmen   -   08-12-2021

08-12-2021

Reageer op deze review

"De dieren leven hier geweldig"

Ik kom hier al zo lang zij bestaan. De dieren leven hier geweldig en worden veel aandacht besteed aan hun welzijn. De winkel heeft veel te bieden er ziet er super gezellig uit! De producten gezond en heerlijk ! Ik kom hier graag omdat het super lieve mensen zijn. De bediening in de restaurant ook super goed en het eten heerlijk! Op een boerderij mag alles lekker zo boerderij uitzien. Kom hier niet in je college schoenen in de winter maar trek je kaplaarzen aan dan beleef je het echte leven op een boerderij! Bevalt het je niet ga naar de Efteling daar heb je nep dieren en ben je aan vermogen kwijt voor een paar uren plezier. Bij Het Geertje werken mensen hard voor hun centen en daar is niets mis mee. Een compliment voor de familie en medewerkers wat doen jullie goed je best! Ga zo door!

Lees verder  


"Geweldig "

Kevin   -   15-11-2021

15-11-2021

Reageer op deze review

"Geweldig "

Ik weet niet wat voor azijn pissende vegans hier reacties plaatsen. Maar vergeleken met zon beetje elke grote speler in de vlees industrie in Nederland en buitenland is het bij het geertje een hemel op aarde voor de diertjes die hier leven. Koop hier graag mijn vlees en kaas en het smaakt onwerkelijk lekker!!!

Lees verder  


"Dierenleed"

Vegan   -   23-07-2021

23-07-2021

Reageer op deze review

"Dierenleed"

Heel zielig en niet ethisch hoe die varkens in te kleine ruimtes liggen en de grote geiten zagen er ook niet gezond uit.


"Dierenwelzijn ter discussie"

Susan   -   29-07-2019

29-07-2019

Reageer op deze review

"Dierenwelzijn ter discussie"

Afgelopen weekend met mijn zoon hier geweest voor de tweede keer. De eerste keer heb ik niet gelet op het welzijn van de dieren. Dit keer dus wel! Ik vond het te druk en er is bijna geen toezicht. Mensen doen maar wat met die dieren. Verkeerde voeding te druk en te krappen ruimtes voor de dieren. Mijn zoon vond het geweldig, maar ik stel het dieren welzijn toch wel voorop. Ik kom hier niet meer.

Lees verder  


"Leuk voor kinderen maar erg commercieel"

Janneke   -   27-02-2019

27-02-2019

Reageer op deze review

"Leuk voor kinderen maar erg commercieel"

Om te beginnen wil ik zeggen dat mijn kleinkinderen een fijne dag hebben gehad, maar zelf vond ik het erg commercieel alles moet je betalen, als je dan een half uur inde rij staat voor een pony ritje tot hoek van de stal en terug vind ik echt niet kunnen!!!! Zal ook zeker hier niet meer terug komen.

Lees verder  


"Jammer"

Emma   -   29-07-2018

29-07-2018

Reageer op deze review

"Jammer"

Nog steeds even druk in de hokken, soms bijna even veel kinderen als geitjes tegelijk samen.


"Veel dierenleed"

Lida   -   05-07-2018

05-07-2018

Reageer op deze review

"Veel dierenleed"

Veel dierenleed, alles even smerig en na veel negatieve recensies, gaan ze gewoon door met zakkenvullen. Dat noemt zich biologische boer???? Kunnen ze beter dierenbeul noemen. Zou ook belangrijk zijn als er borden geplaatst worden met verboden te roken, mensen staan hun brandende peuk uit te trappen in het stro, levensgevaarlijk.

Lees verder  


"Hypocriet"

Mario   -   03-06-2018

03-06-2018

Reageer op deze review

"Hypocriet"

Ik zit alle reacties hier met verbazing te lezen. Ze verdienen meer dan genoeg met verkoop van flesjes melk om de ruimtes voor de dieren te vergroten? Te commercieel? Jullie moeten eens kijken wat voor ruimte en omstandigheden jullie vlees krijgen in de megastallen. En dat weet je ook wel, maar ja, daar tegen ageren is wel een hoop werk natuurlijk. Wie zegt dat die lammetjes of welk jong spul ook het onprettig vind, al die positieve aandacht. Ik zie dat niet bij ze. Denk je dat jullie karbonaatje lekker bij zijn moeder heeft kunnen chillen. Of erger, ws hun hele leven nooit zulke aandacht krijgen. Ga dan lekker naar een kinder"boerderij" waar al 5 jaar dezelfde ouwe geit en horde kippen loopt. Kijken jullie wel eens nieuws? Vlees eten zoals wij dat doen is niet bevoordelijk voor de toekomst. Misschien kun je wat je op het Geertje ziet gebruiken om je kinderen bewust te maken van proces geboorte lammetje naar verpakte stukken vlees. En dan wel even uitleggen hoe de dieren die jij koopt en je kind laat eten hun leven hebben doorgebracht. Maar dat ga je natuurlijk niet doen, want dan sta je der niet best op toch? Prima. Maar ga dan niet hier lopen zeiken. En de opmerking dat het te commercieel is omdat je voor 1 euro wat dan ook kan doen/kopen. Doe dat dan niet. Genoeg andere dingen te doen, en neem je eigen eten mee. Hoef je niet te zeiken ook. Het is ook gewoon een bedrijf wat seizoensgebonden is. Of moeten ze alles maar verdienen met de dieren die daar lopen, jullie gratis ponyrijden en gratis flesjes melk uitdelen en natuurlijk wel overal waar je wilt kunnen kijken, en verwachten dat alles er netjes uitziet natuurlijk. Echt verschrikkelijk dit naieve geneuzel. Laat je kind even wat filmpjes zien van megastallen, slachthuizen en kijk zelf ook eens mee. En bedenk dat jij dat wel in stand houd, je wilt natuurlijk wel goedkoop vlees, en vaak ook. En maar zeiken over iets omdat dat zo makkelijk is en ook op iets waar je blij mee moet zijn. Bah.

Lees verder  


"Dieronvriendelijk"

Femke   -   19-02-2018

19-02-2018

Reageer op deze review

"Dieronvriendelijk"

Leuk voor kinderen maar ik vind het te zielig dat de jonge dieren meteen worden weggehaald vlak na de geboorte... Vorige keer gezien dat moeder geit 1 dood geitje op de wereld zette en de 2e zat ook weinig leven in...geitjes meteen weggehaald en moedergeit zag je van slag zijn... De placenta was er nog niet eens uit maar moedergeit moest plaats maken om klaar te gaan zijn voor het geitenmelken en werd zo de hoek in gebonjourd door een medewerker...ik heb moedergeit geaaid totdat de placenta eindelijk gevallen was op de grond...maar man man wat had ik een medelijden met moedergeit....ook dieren hebben gevoel...die blik in haar ogen vergeet ik nooit meer....

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Boerderij Het Geertje?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

25 kinderboerderijen voor een leuk dagje uit met de familie

25 kinderboerderijen voor een leuk dagje uit met de familie

Ben je op zoek naar een fijn dagje uit met de familie in deze warme maanden? Bekijk dan onze tips!

Lees verder...

 

De 12 leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Boerderij Het Geertje te melden