De 12 leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland

Nederland is een groot aantal pannenkoekenrestaurants rijk. Bijna elke gemeente heeft er wel één of meer en bijna allemaal zijn ze erg lekker. Maar sommige zijn ook erg leuk! Hier vind je complete speeltuinen, schmink en andere leuke activiteiten.

 

De leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland

 

Pannenkoeken op het water

De meeste pannenkoekenrestaurants zitten, zoals je zou verwachten gewoon op het land. Maar er zijn er ook die varen op het water. Hoe leuk is dat? Al pannenkoeken etend kijk je lekker naar buiten, geniet je van het mooie uitzicht en wiebel je mee op de golven.

 

Pannenkoeken op het water

 

Pannenkoekenboot Nijmegen

Bij Pannenkoekenboot Nijmegen kun je terwijl je vaart onbeperkt pannenkoeken eten terwijl je ondertussen je ogen uit kijken in het mooie natuurgebied de Ookpolder. En als de kleintjes uitgegeten zijn kunnen ze nog lekker ravotten in de ballenbak.

 

Pannenkoekenboot NijmegenGeniet van heerlijke pannenkoeken met een prachtig uitzicht

 

Pannenkoekenboot Rotterdam

Ook in Rotterdam zit een heuse Pannenkoekenboot. Het hele jaar door ben je welkom op de boot en vaar je langs de indrukwekkende skyline van Rotterdam terwijl je ondertussen geniet van onbeperkt pannenkoeken. Wil je jouw dag helemaal compleet maken vul het dan aan met de Splashtour, midgetgolf, lasergamen of een bezoekje aan de Euromast.

 

Pannenkoekenboot RotterdamPannenkoekenboot Rotterdam heerlijke pannenkoeken

 

Pannenkoekenrestaurants met speeltuin

Ideaal voor kinderen heerlijk pannenkoeken eten en ervoor of erna lekker spelen in een binnen- of buitenspeeltuin. Gelukkig zijn er genoeg pannenkoekenrestaurants in Nederland die een speeltuin hebben. Maar er zijn ook genoeg speeltuinen in Nederland die pannenkoeken hebben.

 

Hans en Grietje

Misschien wel het mooiste pannenkoekenrestaurant van Nederland: Hans & Grietje. Hier stap je het heuse sprookje binnen. Behekste tafels, geheime trappen, bewegende vloeren. Je komt oren en ogen tekort! En wil je liever buitenspelen? Ga dan ravotten in de speel-hooiberg, spring op één van de trampolines of race rond in de grote skelterbaan.

 

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Lekker eten in sprookjesachtige sferenHans en Grietje boordevol speelplezier

 

Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst

Een speeltuin is eigenlijk nog te licht uitgedrukt. Pannenkoekenhuis Voorst is eerder een attractiepark. Het zit vol met leuke attracties en speeltoestellen. En uiteraard kun je er ook nog heerlijke pannenkoeken eten.

 

Speelparadijs pannenkoekenhuis voorst

Pannenkoekenhuis voorst safari treintjePannenkoekenhuis Voorst buitenspeeltuin

 

Pannenkoekenrestaurant de Beslagkom

Pannenkoeken die nog ambachtelijk worden gebakken in traditionele stalen koekenpannen. Zo krijg je ze bij Pannenkoekenrestaurant de Beslagkom. En voor de kleintjes is er een leuke binnenspeeltuin.

 

Pannenkoekenrestaurant de beslagkom binnenPannenkoekenrestaurant de beslagkom binnenspeeltuin

 

Het Land van Jan Klaassen

Dit is geen pannenkoekenrestaurant waar je kunt spelen maar een speeltuin waar je pannenkoeken kunt eten. De pannenkoeken zullen vast niet zo ambachtelijk zijn als bij de restaurants in dit rijtje maar er is wel heel veel te spelen. Zowel binnen als buiten.

 

Land van Jan Klaassen turboglijbaan

 

Pannenkoekenrestaurants in de natuur

Ken je dat, dat je na een hele dag lekker actief buiten geweest te zijn enorme trek hebt? Dan zijn deze onderstaande restaurants een uitkomst. Na een heerlijke dag in het bos, op de boerderij of aan het strand gaat een smakelijke pannenkoek er wel in.

 

Bekijk: 6 Stranden in Nederland die je gezien moet hebben

 

Pannenkoekenboerderij Meijendel

Na een hele dag lekker wandelen en ravotten in het, in de regio erg bekende Monkeybos kun je direct aanschuiven bij het aangrenzende Pannenkoekenboerderij Meijendel. Niet alleen kun je hier terecht voor lekkere pannenkoeken maar ook voor andere smakelijke gerechten.

Pannenkoekenboerderij merendeel terrasPannenkoekenrestaurants merendeel waterspeelplaats

 

Boerderij het Geertje

Bij Kinderboerderij het Geertje kun je heerlijk spelen, pony rijden, geitjes voeren, varen en pannenkoeken eten. Verwacht geen enorme menukaart met een grote diversiteit aan pannenkoeken. Verwacht wel een heerlijk gezellig dagje uit.

 

Boerderij het Geertje geitjes

 

’t Pannenkoekenhuisje Scheveningen

Een flinke strandwandeling, wandeling over de pier of met mooi weer gewoon lekker zonnen en zwemmen is waarvoor veel mensen naar Scheveningen komen. Op de pier is een groot aantal restaurants te vinden. Waaronder ’t Pannenkoekenhuisje Scheveningen. Ook leuk is om je etentje te combineren met een bezoek aan SEA LIFE Scheveningen.

 

Strand van Scheveningen

 

Bijzondere vermeldingen

Dan zijn er nog de pannenkoekenrestaurants die om een andere reden het vermelden waard zijn en die wij om die reden toch niet ongenoemd willen laten.


Pannenkoekenboerderij Grietje

Pannenkoekenboerderij Grietje is gevestigd in de monumentale boerderij Klein Ruwinkel. In de monumentale boerderij uit 1671 kun je daar waar nog geen 50 jaar geleden de koeien nog melk gaven heerlijk plaats nemen om zich lekker te laten verwennen met een oer Hollandse pannenkoek. Nergens krijg je een dikkere pannenkoek dan bij de Pannenkoekenboerderij!


Buitenkant van de pannenkoekenboerderij


 

Restaurant Duinvermaak

Eten in een prachtig monumentaal pand van al meer dan 100 jaar oud dat kan bij Restaurant Duinvermaak. Niet alleen kun je hier kiezen uit diverse pannenkoeken maar ook uit de nodige pizza’s.

 

Pannenkoeken geserveerd


Pannekoekenmolen de Graanhalm

Bij dit pannenkoekenrestaurant geniet u van pannenkoeken volgens traditioneel recept bereid met dagverse producten. Het meel wordt in de aangrenzende molen van Zeeuwse Vlegeltarwe gemalen. En daarvan maken ze vervolgens de lekkere echte Zeeuwse pannenkoeken.

 

Zit je nog niet vol?

Helaas kunnen we niet alle pannenkoekenrestaurants behandelen. Maar ben jij benieuwd welke restaurants er nog meer bij jou in de buurt te vinden zijn? Kijk dan naar onze overzicht waar we ze netjes per provincie hebben uitgestalt:


Vindt een pannenkoekenrestaurant bij jou in de buurt

 

Wat is jouw favoriete pannenkoekenrestaurant?

 
Reacties op "De 12 leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland"

Nely schreef:

29-09-2021

Wij bevelen pannenkoek restaurant de Clown in Valkenswaard aan, overheerlijke, goed belegde pannenkoeken. Buiten spelen voor de kinderen. Echt een aanrader, daar moet je zeker een keer heen.
Nely.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.