Museumwerf Vreeswijk

Museumwerf Vreeswijk is de plaats voor historische binnenvaart! Museumwerf is een uniek rolstoelvriendelijk binnenvaartmuseum waar ze de geschiedenis van de historische binnenvaart in beeld brengen. 


Het Bezoekerscentrum is de entree van de Museumwerf aan de zijde van de Wierselaan. In deze ruimte wordt een beeld geschetst van het schippersdorp Vreeswijk. Met een tweetal maquettes wordt de situatie van de bebouwing rond 1915 weergegeven en de huidige bebouwing: u ziet dan duidelijk de verschillen. Tevens zijn met behulp van panelen de waterwegen, sluizen en dorpsgezichten uit de historie van Vreeswijk aangegeven.


In het Expositiecentrum treft u een overzicht aan van de binnenvaart. Hier wordt uitleg gegeven over welke typen schepen er waren, hoe ze gebouwd werden, hoe ze voortbewogen werden. Met behulp van panelen, gereedschappen en foto´s kunt u kennis maken met de historische binnenvaart. Naast de vaste tentoonstelling zijn er tijdelijke exposities die een onderwerp uit de oude binnenvaart uitlichten. Natuurlijk kunnen ook kinderen zich in de museumruimte vermaken met interactieve, educatieve elementen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het gehele jaar

Op zondag van 13:00 tot 17:00 uur

 

Van 15 maart tot 15 november

Woensdag en donderdag 13:00 tot 16:00 uur

 

Van 1 juni tot 31 augustus

Vrijdag en zaterdag 13:00 tot 17:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Toegang €2,- per persoon

Kinderen t/m 12 jaar gratis

 


0 Recensies over Museumwerf Vreeswijk

Hoeveel sterren geef jij Museumwerf Vreeswijk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museumwerf Vreeswijk te melden