UtrechtDownUnder: actuele kunst in de oude bieb

Dit evenement is te bezoeken van:
12-11-2020 tot 21-12-2020

 

De leegstaande Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug is vanaf 12 november een bruisende plek met actuele kunst. 70 beeldend kunstenaars nemen het historische gebouw van 5000 vierkante meter groot in bezit tijdens UtrechtDownUnder met actuele kunst in de oude bieb. Nationaal en internationaal bekende kunstenaars en aanstormend talent. UtrechtDownUnder is een terugkerende tentoonstelling met de actuele kunst gepresenteerd op een bijzondere locatie.


Oude bibliotheek


Tijdens deze vierde editie presenteert het Centraal Museum enkele werken uit hun collectie in de tentoonstelling. Er zijn zes afdelingen die elk staan voor een bepaalde basishouding waarmee de kunst gemaakt is. Zo heb je de afdeling Materiaalverleiders, Uitvinders&Onderzoekers en Kritische Geesten&Idealisten. Maar ook de afdeling Transformers, Dromers&Romantici en Stillen&Tragen. Het gebouw is zo groot dat de kunstenaars kunnen uitpakken. De bezoekers zullen zich verbazen over de hoge kwaliteit van de kunst, de enorme installaties en de indringende videowerken.


Dromers en Romantici


Eigenaar gemeente Utrecht heeft Kunstliefde, organisator van UtrechtDownUnder, het gebouw tijdelijk gegund. Het markante pand op de Stadhuisbrug was sinds 1975 in gebruik als bibliotheek nadat V&D verhuisde naar Hoog Catharijne. Begin dit jaar verhuisde de bibliotheek naar Post Neude. Voordat de gemeente het hele voormalige V&D-pand in de verkoop zet wordt het tijdelijk verhuurd. De tentoonstelling in het vier verdiepingen tellende gebouw is ruim opgezet. Noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus zijn van kracht.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Van 12 november tot 21 december

Donderdag 17.00 tot 21.00 uur

Vrijdag t/m zondag 14.00 tot 18.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Toegangsprijs is 8,-

 


0 Recensies over UtrechtDownUnder: actuele kunst in de oude bieb

Hoeveel sterren geef jij UtrechtDownUnder: actuele kunst in de oude bieb?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van UtrechtDownUnder: actuele kunst in de oude bieb te melden