Hotel Spaander

Herbeleef 19e eeuws Volendam en maak uw eigen historische herinneringen in het kunstzinnige Hotel Spaander.


Kunst

Hotel Spaander is n 1854 geopend als cafe. In 1881 werd het overnomen door Leendert Spaander die het cafe omtoverde tot een hotel. Kunstenaars van diverse kunstacademies over de hele wereld werden uitgenodigd om in dit hotel te logeren. Hij zorgde voor atelierruimte achter het hotel waar zij konden schilderen. De Volendamse kleding, de zee en het landschap dienden als inspiratiebron voor deze schilders. Als dank schonken zij Spaander door hen vervaardigde schilderijen. Zo ontstond het grootse, elegante en iconische Hotel Spaander.Kamers

Een deel van de kamers zijn in de oorspronkelijke stijl van de tijd waarin ze gebouwd zijn behouden. Zo kunt u een reis maken door de geschiedenis van Hotel Spaander: van eind 19e eeuw tot het begin van de 21e eeuw. Verwondering is gegarandeerd!

Veel van de historische kamers zijn gecomplimenteerd met uitzicht over het klassieke en architectonische Nederlandse dorp. De modernere slaapkamers aan de achterzijde van het hotel hebben prachtig uitzicht over het Markermeer en de haven.


Dineren en vergaderen

Of u nu op zoek bent naar ontspanning met uw gezin of op zakenreis, het kunstzinnige restaurants, cafés, terrassen en vergaderruimten bieden voor iedereen iets unieks. Enkele van de lekkerste maaltijden en drankjes worden de hele dag door geserveerd.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Restaurant

Donderdag en vrijdag van 16.00 tot 00.00 uur

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 00.00 uur

 


0 Recensies over Hotel Spaander

Hoeveel sterren geef jij Hotel Spaander?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Hotel Spaander te melden