Hotel Spaander

Herbeleef 19e eeuws Volendam en maak uw eigen historische herinneringen in het kunstzinnige Hotel Spaander.


Kunst

Hotel Spaander is n 1854 geopend als cafe. In 1881 werd het overnomen door Leendert Spaander die het cafe omtoverde tot een hotel. Kunstenaars van diverse kunstacademies over de hele wereld werden uitgenodigd om in dit hotel te logeren. Hij zorgde voor atelierruimte achter het hotel waar zij konden schilderen. De Volendamse kleding, de zee en het landschap dienden als inspiratiebron voor deze schilders. Als dank schonken zij Spaander door hen vervaardigde schilderijen. Zo ontstond het grootse, elegante en iconische Hotel Spaander.



Kamers

Een deel van de kamers zijn in de oorspronkelijke stijl van de tijd waarin ze gebouwd zijn behouden. Zo kunt u een reis maken door de geschiedenis van Hotel Spaander: van eind 19e eeuw tot het begin van de 21e eeuw. Verwondering is gegarandeerd!

Veel van de historische kamers zijn gecomplimenteerd met uitzicht over het klassieke en architectonische Nederlandse dorp. De modernere slaapkamers aan de achterzijde van het hotel hebben prachtig uitzicht over het Markermeer en de haven.


Dineren en vergaderen

Of u nu op zoek bent naar ontspanning met uw gezin of op zakenreis, het kunstzinnige restaurants, cafés, terrassen en vergaderruimten bieden voor iedereen iets unieks. Enkele van de lekkerste maaltijden en drankjes worden de hele dag door geserveerd.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Restaurant

Donderdag en vrijdag van 16.00 tot 00.00 uur

Zaterdag en zondag van 12.00 tot 00.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Hotel Spaander

Hoeveel sterren geef jij Hotel Spaander?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Dagje Volendam en Marken: 15 tips en korting

Dagje Volendam en Marken: 15 tips en korting

Nederland kent prachtige plekken. Ga eens de toerist uithangen in eigen land en breng een bezoek aan Volendam en Marken. Dit blog is een handige blauwdruk voor een dagje uit in Volendam en Marken.

Lees verder...

 

Meer artikelen





Klik hier om onjuiste gegevens van Hotel Spaander te melden