Museum de Schat van Simpelveld

Alles uit Liefde is een tentoonstelling over het leven en de spiritualiteit van de heilige Franciscus van Sales in het kader van zijn 400ste sterfdag. Doe alles uit liefde en niet omdat het moet – deze uitspraak van Franciscus van Sales is dé rode draad door de tentoonstelling gewijd aan deze heilige bisschop. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat hij overleed. Op speelse wijze wordt in de tentoonstelling de spiritualiteit van Franciscus van Sales verbonden met het leven anno 2022.


Buitenkant van het Museum


De tentoonstelling geeft op interactieve wijze een beeld van zijn leven en laat zien hoe Salesiaanse deugden als zachtmoedigheid, geduld, vriendschap en vrijheid doorwerken in een pedagogisch model dat de Italiaanse priester en pedagoog Don Bosco verder heeft uitgewerkt. In Museum de Schat van Simpelveld, waar de tentoonstelling te zien zal zijn, zijn veel sporen te vinden van Salesiaanse inspiratie. Men loopt tussen gebrandschilderde ramen zijn leven binnen en ziet hoe diverse congregaties door hem zijn geïnspireerd om zich in te zetten voor zorg, onderwijs, jeugd en ontwikkelingssamenwerking. In de kapel van het voormalige klooster van de zusters van het Arme Kind Jezus worden ook kunstschatten uitgestald die rond deze kerkleraar gemaakt zijn: paramenten, monstransen, reliekschrijnen.


Voor mensen met interesse in spiritualiteit en (religieuze) kunst een unieke kans om zich te verdiepen. Voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven: een aangepaste informatiefilm, een speurtocht en een creatieve tafel.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €8,00 p.p.

Museumkaart €4,00 p.p.

Jongeren t/m 17 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum de Schat van Simpelveld

Hoeveel sterren geef jij Museum de Schat van Simpelveld?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum de Schat van Simpelveld te melden