Kinderboerderij Zegersloot

De ingang van deze kinderboerderij is gelegen aan een zijweggetje aan de Burgemeester Bruins Slotsingel, tegenover Pannekoekenboerderij Pannenkoe. Op deze kinderboerderij zijn af en toe ponyritjes met pony Billy en is er een heuse imkerij waarvan je verse honing kunt kopen. Evenementen als het Schaapscheerdersfeest en Dierendag/Herfstmarkt vinden plaats op deze kinderboerderij.


Geitje staat in de wei bij de kinderboerderij


De lokatie bestaat uit een centraal plein met een knuffelhoek met grote konijnen, een voliere, toegang tot het hoofdgebouw en een rij kippenhokken. Links van het plein staan een aantal konijnenhokken met daarin konijnen. Daarachter ligt de boomgaard. Dit is een weide met geiten, schapen en soms een kalfje, waarin een aantal appel- en perenbomen staan. Achter de boomgaard ligt de imkerij, met daarnaast 'het eiland'. Het eiland is een afgesloten weide waar de bokken verblijven, deze is in verband met kopstoten niet voor het publiek toegankelijk. Naast de boomgaard ligt de Eendenwei, hier lopen behalve de (meeste) eenden, ook geiten en schapen rond, maar ook de ganzen en pauwen zijn hier meestal te vinden. Naast de Eendenwei loopt een pad naar het Koerhaus, dat is het gebouw van de kippen. Hier zijn verschillende hokken met raskippen en de oudere losloopkippen en een aantal duiven hebben daar hun thuis. Naast het Koerhaus ligt de Kraamstal, waar de lammetjes worden geboren. Deze kraamkamer is niet voor het publiek toegankelijk.


Het pad loopt vervolgens verder langs de paardenstal, waar ook het geitenhok staat die hoort bij de eendenwei. Bij de paardenstal ligt ook de paardenbak met daarnaast weer de paardenwei beide zijn vanwege de veiligheid niet toegankelijk voor publiek, maar de paarden kunnen wel vanachter het hek worden geaait. Ze zijn er nieuwsgierig genoeg voor! Achter de zojuist opgesomde 'straat' ligt nog de grote koeienweide, welke niet bereikbaar is voor publiek. Na de paardenwei leid het pad weer terug richting het centrale plein, maar eerst ligt aan de linkerzijde nog een kleine vogelweitje, waar eenden, pauwen, kippen en kalkoenen te vinden zijn. Eenmaal terug op het plein ligt aan de rechterkant van de ingang nog de geitenweide. Hier lopen voornamelijk dwerggeitjes die geaait kunnen worden. Als laatste ligt aan het centrale plein nog het hoofdgebouw, waarin het varken, twee minivarkens, cavia's en konijnen te vinden zijn. Ook kan hier een kopje koffie worden gedronken en eieren, honing en walnoten worden gekocht.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks geopend van 14.00 tot 16.30 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiƫle website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis entree


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiƫle website van de aanbieder

 0 Recensies over Kinderboerderij Zegersloot

Hoeveel sterren geef jij Kinderboerderij Zegersloot?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kinderboerderij Zegersloot te melden