Appels plukken Olmenhorst

(3.5/5)  2 recensies

Wandelen door een boomgaard is een prachtige ervaring. Heeft u al eens duizenden appels- en perenbomen in bloei zien staan? Of in het najaar gezien en geroken hoe de bomen vol hangen met heerlijke vruchten? Op Landgoed de Olmenhorst kunt u dit volop beleven.

 

Historie

Op het landgoed wordt al circa 130 jaar fruit geteeld; de eerste boomgaard werd aangelegd rond 1880. Dit was nog een ouderwetse hoogstamboomgaard, met enkele grote bomen waaronder schapen graasden. Inmiddels zijn ze een modern en vooruitstrevend fruitteeltbedrijf, met ruim 18 hectare boomgaarden, waarin in totaal circa 40.000 appelbomen en bijna 10.000 perenbomen staan. In de hoogstamboomgaard (geplant in 1996) bevinden zich ook een tiental pruimenbomen. In 2009 hebben ze de eerste kersenboomgaard geplant. Daarnaast willen ze nog kleinfruit zoals bessen, frambozen en bramen planten.

 

Zelf appels plukken?

In september en oktober is het oogsttijd! De bomen zijn dan ‘zwanger’ van de rijpe appels en peren. Ontdek hoe leuk het is om de boomgaarden in te trekken en daar zelf de mooiste vruchten te plukken. Zeker voor gezinnen met kinderen een bijzondere ervaring.

 

Naast appels plukken is er nog veel meer te beleven op Landgoed De Olmenhorst.

Zo kun je er onder andere je Kinderpartijtje vieren, helemaal tot rust komen met een wandeling, een natuurspeurtocht oplossen of een heerlijke fietstocht maken!

 

Ook in de wintermaanden is op het Landgoed de Olmenhorst één en al sfeer. Boven de oprijlaan fonkelen de grote kroonluchters, het landgoed is bezaaid met kerstbomen en talloze lichtjes, de fakkels branden en de vuurkorven knisperen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Landgoed de Olmenhorst is tussen zonsopgang en -ondergang vrij toegankelijk voor het publiek.

Honden zijn aangelijnd ook welkom.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Een bezoek aan Landgoed De Olmenhorst is gratis.

Als u geplukt heeft kunt u uw oogst afrekenen bij de kassa, nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn.

 

Parkeren kost €3,00 in het weekend.

 


2 Recensies over Appels plukken Olmenhorst

(Pagina 1 van 1)

 

"Ook leuk zonder appels te plukken"

Jordy   -   18-04-2017

18-04-2017

"Ook leuk zonder appels te plukken"

Wij bezochten de Olmenhorst op een zonnige dag in April. In deze tijd zitten er nog geen appels aan de bomen en valt er dus nog niets te plukken. Maar je kan er wel heerlijk rondwandelen en op het gezellige terras plaatsnemen voor een hapje en een drankje. Bij het winkeltjes kun je een leuke speurtocht kopen. Deze hebben ze in twee varianten voor jonge en wat oudere kinderen, een korte en een lange variant. Wij deden de lange variant en zijn hiermee ongeveer 2 uur zoet geweest. Dit was voor de kinderen wel wat aan de lange kant (flinke wandeling). Vlak bij het terras zit ook nog een leuk klein speeltuintje waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Kortom bij de Olmenhorst kun je buiten het appel plukken seizoen ook terecht voor een heerlijk dagje uit.

Lees verder  


Jolanda   -   14-10-2015

14-10-2015

Onlangs hebben wij hier op een prachtige dag appels geplukt. Tussendoor nog even lekker plaats genomen aan een picknick tafel voor een hapje en drankje. Thuis hebben we van de appels overheerlijke appelmoes gemaakt! Erg leuk dagje uit.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Appels plukken Olmenhorst?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Appels plukken Olmenhorst te melden