Dagje uit omgeving Meppel


Wildlands Adventure Zoo Emmen

Met Voordeel

Emmen Overal hoor je getrompetter. Je ziet Jonge olifanten spelen in rivier. Ook vanuit een boot kun je de olifanten bewonderen terwijl je op de achtergrond tal van vogels hoort. Of zijn het de apen die door de toppen van de bomen slingeren? Het is in de jungle moeilijk te horen welke dieren voor de geluiden zorgen.   Wandelen, klimmen en varen tussen dieren, planten en bloemen, je wordt overweldigd door alles wat je meemaakt in deze reusachtige jungle. Als je even tot rust komt op een terras, waar je heerlijk kunt eten, word je verrast door drums en dansers die zich opmaken voor een inheems ritueel. Het avontuur is nog lang niet afgelopen, er is nog veel meer te doen in dit warme en vochtige klimaat, maar je kijkt ook vol spanning uit naar de hete droogte en naar de ijzige kou!   Wildlands is een compleet nieuw dierenpark geopend sinds maart 2016. Vroeger stond dit park op een andere plek in Emmen bekend onder de naam Dierenpark Emmen. De dierentuin is volledig opnieuw opgebouwd op een andere locatie.   Bekijk ook: Alles wat je moet weten over Wildlands Adventure Zoo Miljoenste bezoeker verrast door Wildlands

Center Parcs De Huttenheugte

Met Voordeel

Dalen Kom zwemmen bij Center Parcs De Huttenheugte. De Aqua Mundo zit vol spannende belevenissen, zoals de wildwaterbaan, glijbanen, stroomversnelling, 25 meter bad en golfslagbad. Voor de kleine bezoekers is er een kinder-doe-bad met allerlei verrassende elementen. Tevens is er een sauna aanwezig met turksstoombad en zijn er meerdere turbobruiners. Kijk onder het kopje Sauna voor meer informatie.   Bekijk: 7 Dingen die je kunt doen tijdens een dagje Center Parcs   Direct naast Center Parcs de Huttenheugte ligt het Indoor attractiepark Plopsa Coevorden. Dit attractiepark biedt diverse attracties waaronder een achtbaan, zweefmolens en meer leuke attracties allemaal in het Studio100 thema.   Ontdek hoe wij een bezoek aan Plopsa beleefde in onze review.

Attractiepark Slagharen

Met Voordeel

Slagharen In Attractie- & Vakantiepark Slagharen rol je van het ene avontuur in het andere. Reis van het Wilde Westen naar Mexico, vier carnaval in het oude, ritmische New Orleans en ga op zoek naar goud in Yellowstone. Of ontdek Jules Verne Adventureland en stap in de geweldige Expedition Nautilus, fiets naar de top met de gloednieuwe Magic Bikes en trotseer de stormende oceaan in Fogg’s Trouble. Ook kun je een 4D film bekijken of naar de stuntshow in het Western Village Theater. Met meer dan 30 attracties, theatershows, spraakmakende parades en swingend straattheater is er veel te beleven voor jong en oud. Ben jij klaar voor het avontuur? Kom dan snel en ga mee op ontdekkingsreis door het leukste attractiepark van Nederland.   Andere gingen je voor Krijg een prachtige indruk aan de hand van de foto's van Attractiepark Slagharen en de recensies van andere bezoekers.

Veenpark

Met Voordeel

Barger Compascuum In Barger-Compascuum nabij Emmen vindt u het Veenpark. In dit bijzondere openluchtmuseum komt de Drentse veenhistorie tot leven. U rijdt en vaart door nostalgische dorpen waar de bakkers, kruidenier, klompenmaker en turfsteker iedere dag hun ambacht laten zien.   Ook kunt u de laatste plek in Nederland bezoeken waar nog turf wordt gestoken. Tot in de jaren ’60 is de ‘veenput’ in gebruik geweest, de turfsteker laat u zien hoe het turfsteken in zijn werk gaat. Met een treintje kunt u door dit bijzondere gebied tuffen.

Center Parcs Sandur

Met Voordeel

Emmen Het zwembad met jetstream, waterpaddenstoel, turbodouche, whirlbanken, bubbelbad, peuterbad met speeltjes, geurbaden, solaria en de 48 meter lange outdoor glijbaan garandeert spetterpret voor jong en oud.

Plopsa Indoor Coevorden

Met Voordeel

Dalen Vlieg samen met Mega Mindy het luchtruim door in de Vliegende Fietsen, ontdek de wereld van K3 in de Zweefmolen, draai een rondje met Samson en zijn vrienden in de Carrousel, beleef het duel tussen piraten en vikings samen met Piet Piraat of Wickie de Viking, of ga op schattenjacht in... Anubis.   Na al deze avonturen nog geen zin om naar huis te gaan? Geniet nadien nog van de leuke Bumba Show, of ga voor een hapje langs bij de grote boomstronk waar de kabouters hun lekkerste maaltijden hebben klaarstaan! Tot snel in Plopsa Indoor Coevorden, voor je eerste Plopsa-kriebels!   Bekijk ook: Review: Plopsa Indoor Coevorden, het geld waard?

Vlinderparadijs Papiliorama

Havelte Genieten van de exotische, kleurrijke vliegende juwelen van de natuur in een speciaal daarvoor aangelegd stukje tropisch oerwoud. Dat is Vlinderparadijs "Papiliorama"   Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.

Museum Staphorst

Staphorst Museum Staphorst is hét cultuurhistorische hart van de gemeente Staphorst, waar u kennis kunt maken met het heden en verleden.   Staphorst, de gemeente met haar vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt, en de vele tradities en gewoonten, maakt Staphorst tot een unieke gemeente. Het museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken.   Museum Staphorst is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij, die op een typisch Staphorster manier is ingericht. Het woongedeelte bevindt zich nog in oude staat en in het gedeelte dat vroeger de stal was, vindt u een (wisselende) expositie waar streekdracht, sieraden en volkskunst tentoongesteld worden.

Dinoland

Zwolle In Dinoland Zwolle kunnen kinderen tussen de 2 en 14 jaar oud leren, ontdekken en spelen tussen de dino's. Er is zowel binnen als buiten van alles te beleven. Dus ook met regen kun je je bij Dinoland prima vermaken!   Test je kennis met de Dino-speurtocht en ontdek alle dinosaurussen die verspreid staan over het park. Speel in de overdekte speelhal vol met speeltoestellen en interactieve games, eet een hapje in het restaurant, graaf een dinoskelet uit, ga op onderzoek uit in het Paleolab, beklim het klimparcours, speel een potje minigolf of leef je uit in de speeltuin!   Bekijk ook: Wat valt er te beleven in Dinoland binnen Wat valt er te beleden in Dinoland buiten

Zwembad De Brake

Nunspeet Het sport- en recreatiecentrum “de Brake” is een multifunctioneel centrum met een 25 meter bad, een subtropisch recreatiebad, 6 volledig geautomatiseerde “glow in the dark” bowlingbanen, een partycentrum, zonnestudio met 3 zonnebanken en twee sporthallen.   De leukste zwembaden in Nunspeet en omgeving   In ons subtropisch zwemparadijs bieden wij u drie spectaculaire glijbanen, een Turks stoombad, jetstreams, hot wirlpool kruidenbaden, zwemfeestje etc. Kortom “Plezier voor Jong en Oud”. Voor de banenzwemmers staat ons 25 meter bassin tot uw beschikking.

Vijvertuinen van Ada Hofman

Loozen Deze schitterende 2,25 ha. omvattende botanische vijvertuin is in 1987 aangelegd door ada hofman, auteur van verschillende vijverboeken. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin.    Ada hofman is er in geslaagd om één van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen. In de vijvers en ook in de tuin zijn veel dieren uitgezet, o.a. ringslangen, kikkers, hazelwormen, diverse vissoorten, salamanders en hagedissen. 

Speelboerderij De Drentse Koe

Ruinerwold Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold is een binnen- en buitenspeeltuin met een ‘boerderijthema’. Bij De Drentse Koe ontvangen ze veel gezinnen, dagjesmensen, familiefeestjes, kinderfeestjes en schoolreisjes op despeelboerderij. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen met een ‘boerengevoel’.   Binnen en buitenspeeltuin in Drenthe Het buitenterrein biedt diverse speeltoestellen, springkussens, traptrekkers, mammoet skelters, grote zand/waterbak, kabelbaan en een dierenweide met konijnen, geiten, ezels, pony’s en kippen. In de verwarmde speelschuur bevindt zich o.a. een discodansmat, unieke speelmanege, bouwzolder, klim- en glijtoren en glow in the dark benedenverdieping met o.a. Pannavoetbal en Oud Hollandse spelen.   Kortom: zowel buiten als binnen is er volop vermaak voor een hele dag plezier bij mooi en minder mooi weer. De Drentse Koe is een veelzijdige, overzichtelijke en veilige locatie, geschikt voor kinderen t/m ongeveer groep 6.

1 van 7 pagina's


AANBEVOLEN