25 tips voor een leerzaam dagje uit

Leren hoeft niet stom te zijn. Er zijn hele leuke uitjes waar kinderen interactief bezig kunnen zijn en er ook nog wat van op steken. Meestal kom je hiervoor wel terecht in een museum maar zeker met het verwachte slechte weer is dat helemaal niet erg! Welk museum het leukste is hangt natuurlijk helemaal af van leeftijd en hoe ver je ervandaan woont. Hieronder een opsomming van onze favorieten.

 

 

Veiligheidsmuseum PIT

Op gebied van veiligheid is er heel veel te leren. Denk bijvoorbeeld aan de politie, brandweer en ambulances. Deze onderwerpen komen op erg leuke en interactieve manier aan bod in Veiligheidsmuseum PIT. Zo ontdek je o.a. de geschiedenis van de politie, kun je je eigen skelterbewijs halen, interactieve spelletjes spelen en nog veel meer.

 

Veiligheidsmuseum PIT wereld van veiligheid

 

Space Expo

Een ander belangrijk onderdeel op school is natuurlijk de ruimte en planeten. Waar kun je daar nu beter over leren dan in Space Expo. Het museum waar onze eigen Nederlandse astronaut André Kuipers zijn outfit te zien is. En je alles kan leren over zijn ruimtereis.

 

Space Expo russische ruimte capsuleSpace Expo op de maan

 

Aviodrome

De luchtvaart is een groot en belangrijk onderdeel van onze economie. En deze voertuigen zijn knap deskundig in elkaar gezet. Ook het besturen van zo’n enorme jet is niet niets. Bij Aviodrome leer je alles over vliegtuigen. Met meer dan 100 vliegtuigen waarvan je sommige ook echt kan betreden voel je jezelf een piloot.

 

Aviodriome Rondleiding

 

Continium Discovery Center

Weet jij wat wetenschap en techniek voor invloed heeft op je leven? Dit kun je ontdekken in Continium Discovery Center. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel ingewikkeld maar dankzij leuke proefjes voor jong en oud ontdek je zelf op speelse wijze hoe de wereld in elkaar zit.

 

Continium discovery center explorersContinium discovery center in het grote brein

 

De leukste musea in de provincie

Om precies te zijn hebben we nog 560 andere super leuke musea op onze website staan maar om die nu allemaal hier te behandelen… Daarom hebben we ze voor jou handig per provincie gesorteerd. Zo vind je snel een leuk museum bij jou in de buurt.

Gymvervanger, leuk en sportief

Door de lerarenstaking gym misgelopen? Dan moet dat natuurlijk wel even rechtgezet worden. Gelukkig zijn er heel veel leuke manier om lekker actief te zijn en toch heel veel plezier te hebben. Zie hieronder onze favoriete manieren om gym te vervangen tijdens de lerarenstaking.

 

Bezoek een binnen- of buitenspeeltuin

Tijdens aankomende lerarenstaking verwachten we niet heel goed weer dus zal het eerder een binnenspeeltuin in plaats van een buitenspeeltuin worden. Geen frisse buitenlucht maar wel heel veel te doen. Sommige binnenspeeltuinen hebben zelfs complete voetbalvelden en lasergames. Er zijn zelfs een aantal speeltuinen waar je zowel binnen als buiten kan spelen.

 

 

Zwemmen

Of je nu lekker baantjes gaat trekken of druk gaat spelen met vriendjes, zwemmen is hartstikke gezond. En met de vele (subtropische) binnenzwembaden in ons land is er altijd een leuk zwembad bij jou in de buurt.

Lekker zwemmen bij een binnenzwembad

 

Center Parcs de Eemhof

Veel mensen weten niet dat je ook naar Center Parcs kunt om te zwemmen zonder dat je daar op vakantie gaat. In het jaar 2016 zijn zij zelfs nog uitgeroepen tot het populairste dagje uit. Naar aanleiding daarvan brachten wij een bezoek aan het park om deze eens grondig zelf te ontdekken.

 

Center Parcs Eemhof zwemmen glijbaan

 

Tikibad

Een ander groot tropisch zwembad die iedereen kent is natuurlijk het Tikibad, te vinden in Attractiepark Duinrell. Dit zwembad staat bekend om zijn grote variatie aan glijbanen voor allerlei leeftijden. En sinds kort is er voor kinderen onder de 120 cm het nieuwe waterpark Playa . Wil je jouw dag helemaal invullen combineer het Tikibad dan met een dagje Duinrell.

 

Tikibad glijbaan Starfright

Tikibad spetteren in waterpark PlayaTikibad overzicht binnenbad

 

Andere manieren om te bewegen

Er zijn nog veel meer leuke manieren om eens flink je energie kwijt te kunnen. Wat dacht je van een trampoline springen, met vriendjes een potje lasergamen, bowlen, klimmen, midgetgolf en nog veel meer!

 

Ontdek de leukste manier om te bewegen bij jou in de provincie:

 

Spijker aan je Biologie tijdens een dagje uit

Wil jij de nieuwe Freek Vonk worden en alles weten over dieren? Dan zijn er speciaal voor jou een boel leuke dierentuinen te bezoeken tijdens de lerarenstaking. Dierentuinen heb je in allerlei soorten en maten en allemaal hebben ze een speeltuin om ook nog even lekker pauze te houden tijdens je leerzame dag. Hieronder onze favoriete manieren om biologie bij te spijkeren tijdens de lerarenstaking.

 

Freek Vonk met gilamonster

 

Dierenpark de Oliemeulen

Zelf noemen ze zich het vreemdste dierenpark van Nederland. Ze doen bij Dierenpark de Oliemeulen inderdaad dingen anders dan de bekende grote dierenparken. Maar wat ons betreft pakt dit erg goed uit. Het is een kleinschalige dierentuin maar wel met een groot aanbod aan dieren. Je vind hier geen grote dieren zoals olifanten, giraffes en neushoorns. Maar juist de dieren die bij andere dierentuinen minder aandacht krijgen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn.

 

 

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Heb jij altijd al eens echte Reuzen Panda’s willen zien? Dan moet je naar Ouwehands Dierenpark Rhenen. Niet alleen omdat je in het prachtige Pandasia perfect naar de panda’s kunt kijken maar vooral omdat Ouwehands de enige dierentuin is in Nederlands waar deze unieke panda’s te zien zijn. Natuurlijk bezoek je deze enorme dierentuin niet alleen voor de panda’s want er is zo veel meer te zien.

 

Ouwehands Dierenpark Panda

Ouwehands Dierenpark Rhenen witte leeuwenDierenpark Rhenen nieuwsgierige Roloway meerkat

 

Vlinders aan de vliet

Warm en overdekt kijken naar prachtige vlinders, dat kan bij Vlinders aan de Vliet. Niet alleen hebben ze hier vlinders maar ook diverse vogels, krokodillen en meer. En met het verwachte slechte weer kun je hier op heerlijke tropische temperaturen rondkijken naar de prachtige flora en fauna.

 

Vlinders aan de vliet prachtige witte vlinderVlinders aan de vliet prachtige vlinder

 

SEA LIFE Scheveningen

Onderzoek voor je biologieles eens volledig de onderwaterwereld. Een erg geschikte plek om dit te doen is natuurlijk SEA LIFE Scheveningen. Ze hebben hier een groot aanbod aan vissen maar ook schildpadden, pinguïns en zeepaardjes. En ben je klaar dan kun je nog heerlijk over het Scheveningse strand wandelen of een bioscoopje pakken.

 

SEA LIFE Scheveningen Koraalduivel

 

De leukste dierentuinen van Nederland

Benieuwd welke leuke en unieke dierentuinen Nederland nog meer te bieden heeft?

Leerzame films

Van elke film valt wel wat te leren. Bijvoorbeeld een mooie achterliggende boodschap. Maar er zijn ook uitjes waar je echt leerzame films kunt kijken. En weet je, ze zijn nog leuk ook!

 

Omniversum

Op de dag van de lerarenstaking heeft het Omniversum een bomvol programma met leuke maar ook leerzame films. Vanaf ’s ochtends 11:00 uur tot ’s avonds 21:00 uur kun je onder andere kijken naar Pand’s, Backyard Wilderness, Hubble, Oceans en meer. Maar niet op een gewoon bioscoopscherm. Bij het Omniversum hebben ze een koepelvormig scherm zo groot als een half voetbalveld. Hierdoor heb je de beleving alsof je zelf in de film zit.

 

Omniversum spectaculaire film great white shark

 

This is Holland

Ook This is Holland is geen gewone bioscoop ervaring. Bij dit uitje in hartje Amsterdam beleef je een unieke 5D vliegervaring die jou Nederland laat zien en beleven. Je ontdekt hoe Nederland is ontstaan, de strijd tegen het water en meer. Het voelt echt alsof je over Nederland vliegt waardoor je even vergeet dat je in Amsterdam bent.

 

This is Holland unieke 5D vliegervaringThis is Holland gebouw

 

Beeld en Geluid Experience

Oké eerlijk is eerlijk dit is geen bioscoop. Maar het onderwerp van Beeld en Geluid Experience gaat er wel over. En er zijn ook volop beeld en geluidsfragmenten te horen. Doormiddel van leuke beeld en geluidsfragmenten en leuke spelletjes leer je alles over hoe onze media wereld zoals we deze nu kennen tot stand is gekomen.

Beeld en geluid experience in de achtervolgingBeeld en geluid experience buis en haard lounge

 

Klaar voor de brugklas?

Wil je jouw kind de ultieme voorbereiding geven op de brugklas? Ga dan gewoon lekker naar de bioscoop en bezoek daar de leuke film: “Brugklas, de tijd van mijn leven”. Is dat niet helemaal wat voor jouw kind dan draaien er o.a. ook nog de nieuwe LEGO film en Hoe tem je een draak 3.

Biscoop zaal

 

Dagje Toverland Toverschool

Speciaal voor de lerarenstaking heeft Toverland deze dag een unieke dag georganiseerd. Alleen deze dag is er een speciale toverschool geopend in Toverland waarin je allerlei themalessen kunt volgen. IJverige leerlingen worden aan het einde van de dag beloont met een ToverDiploma.

 

Je leert o.a. alles over het hebben en beheren van een attractiepark, alles over de achtbaan, danslessen en natuurlijk toverles. Liever actief bezig zijn? Doe dan een fotospeurtocht. Uiteraard heb je ook nog toegang tot de attracties van Toverland.

Toverschool bij Attractiepark Toverland

 

Zelf studie

Wil je liever zelf het aanbod aan uitjes bestuderen en het voor jullie perfecte dagje uit kiezen. Bekijk dan ons aanbod van ruim 3.000 uitjes in Nederland handig per provincie. 

 

 

Laat ons vooral even weten wat volgens jou het ideale uitje is tijdens de lerarenstaking of hoe jij van plan bent deze dag door te brengen?

 




Reacties op "25 tips voor een leerzaam dagje uit"

Anja van den Bogaard schreef:

15-03-2019

Extra oppasdagen voor de opa’s en oma’s, dus heel fijn dat fijn uit met deze leuke en interessante uitjes komt. Bedankt.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.